Ana SayfaMakalelerİş Yerinde Kıyafetlerin Dili

İş Yerinde Kıyafetlerin Dili

İş Yerinde Kıyafet Seçimi

 

Kıyafet bir insanın olmazsa olmazlarındandır ve çok kişi bunu tam anlamıyla anlamasa da kişilerin tercih ettikleri kıyafetler, iyi bakıldığında kişilikleri hakkında bilgi vermektedir. Kıyafetine bakarak, kişinin nasıl bir iş yaptığını tahmin etmek, rahat mı yoksa daha ciddi mi olduğunu anlamak, sosyal kimliği ve statüsü hakkında bir fikre sahip olmak mümkün.

Her iş yerinin kendi kuralları vardır ve bu kurallar çerçevesinde giyinmek, o iş yerinde çalışanlar için önemli bir sorumluktur. Bazı iş yerleri formal kıyafet kullanımını uygun görürken, bazı işyerleri ise informal olarak giyinilmesini tercih etmektedir.

 

 

 

 

İlk Gün Formal Giyinin

 

İşe başlayacağınız ilk gün, iş yerinde klasik giyim hakim olmasa dahi, insanların gözünde yaratacağınız ilk izlenim olacağından dolayı, daha ciddi ve profesyonel görünmek adına, erkek adayların takım elbise, bayanların ise klasik bir kıyafet tercih etmesi doğru olacaktır. Erkek adayların ise o gün için kravat takması da, ciddiye alınması ve daha sağlıklı bir iletişim kurulması açısından tercih edilebilir.

Renk Tercihi

Kıyafetlerin şekillerinden daha çok dikkat çeken bir unsur vardır ki, o da renk seçimidir. Renkler algıyı tamamen değiştirebilir. Formal giyinilen bir iş yerinde, ne kadar klasik olursa olsun kırmızı elbise giymek uygun olmayacaktır. Eğer formal giyinilen bir yerde çalışıyorsanız, siyah, lacivert, gri gibi daha az dikkat çeken, abartıdan uzak, daha soft renkleri kullanmalısınız. Serbest kıyafet uygulaması olan bir iş yerinde ise kıyafetlerinizi günlük olarak seçebilirsiniz ancak yine de ölçüyü kaçırmamakta fayda vardır. Günlük kıyafetler giyiniyor diye, iş yerine eşofman altıyla ya da çok renkli, iş ahlakına uygun olmayan kıyafetlerle gitmek çok da hoş olmayacaktır.

Özenli olun

 

Ne olursa olsun, işe gittiğinizi unutmadan hareket etmeli, kıyafetleriniz formal ya da informal da olsa özen göstermelisiniz. Unutmayın ki giyindikleriniz ilk aşamada sizin vitrininiz olacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar