Ana SayfaMakalelerİş Kaybettirecek 12 Kötü Alışkanlık

İş Kaybettirecek 12 Kötü Alışkanlık

Yalan söylemek

Yanlış bilgi ve rapor vermek, tespit edildiği takdirde ağır cezaların yanında işten en kötü şekilde çıkartılmaya kadar gidebilir.

Negatif olmak

Bulunduğu ortamda sürekli olumsuz konuşan, şikayet eden ve negatif elektrik yayan çalışanlar, diğer çalışanlar tarafından sevilmediği gibi çalışma performansını ve şirket imajını zedelediklerinden uzun süreli çalışma imkanına sahip olamayacaklardır.

Sürekli geç kalmak

İş saatleri konusunda hassas olmamak, işe sürekli geç kalmak en çok dikkat çeken personel olmanız konusunda en belirleyici faktör olacaktır. Bu durumun sürekli tekrarı yapılan uyarıların ardından işten çıkarılmanızı gerektirir.

E-posta iletişiminde zayıflık

Yapılan işlerin ya da bilgilendirmelerin günümüzde e-posta ile yapıldığı bir gerçek. Önemli durumlarda ve şirket içi yazışmalarda e-posta atılmasının unutulması hem sorumsuzluk hem de dikkatsizlik örneğidir.

Sosyal medya bağımlılığı

Mesai saatleri arasında sosyal medya hesaplarını sürekli kontrol eden, yaptığı işi bırakıp sosyal medyada zaman geçiren çalışanların işten çıkarılması sürpriz değildir.

Kötü vücut dili

İyi bir konuşmacı olmak iş ilişkilerinde tek başına yeterli değildir. İlişkilerde kurumsallığın düzgün ifade edilebilmesi için etkili ve abartısız (yalın) bir dil kullanmak karakterinizi çalıştığınız firmaya daha iyi şekilde yansıtmanızı sağlayacaktır.

Dikkatsizlik

Dikkat eksikliği, odaklanamama sorunları hataları da beraberinde getireceğinden bu durum işinizi kaybetmenize neden olabilir.

Kötü dil bilgisi

Argo kelimeleri olur olmaz yerlerde sık kullanmak, imajınız dahil tüm işinizi etkiler. Kurumsal olmak kibarlığı ve düzgün konuşmayı, düzgün yazabilmeyi gerektirir.

Öfke nöbetleri

Baskı altında çok fazla strese girmek, öfkelenmek istenmeyen davranış biçimleridir. Sorunların çözülebilmesi karşılıklı oturup konuşmakla çözülür.

Verimsizlik

Dağınık ve karışık çalışmak, sizden beklenen görevlerde verimsiz olmak, sizi etkisiz bir çalışan yapar.

Düşünmeden konuşmak

Söyleyeceklerinizi ya da raporlayacaklarınızı önceden üzerinde düşünmeden konuşmanız, uygun olmayan bir cümle kurabilme ihtimalinizi arttırır. Düşünerek, yaratıcı ve yapıcı olarak konuşmak sizi yüceltir.

Görgü eksikliği

Çalışma arkadaşlarınıza, sorumlu olduğunuz yöneticiye karşı görgü kuralları dışında hareketler göstermek kısa zamanda işten çıkarılmanıza neden olacaktır. Kibar ve anlayışlı bir dil kullanmak önemlidir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar