Ana SayfaMakalelerİş İmkanlarınız

İş İmkanlarınız

İş İmkanı Yaratın
İş dünyasına bakıldığında, binlerce kişinin aradıkları niteliklere uygun bir iş bulabilmek için yarıştığı rekabet ortamını görmek mümkün. Fakat bu durumda iş sahibi olan insanlar da yok değil. Aylarca işsiz kalan adaylar, neden karşılarına iş fırsatı çıkmadığını düşünürlerken, ekonomi dışındaki nedenleri de gözden geçirmeleri, iş arama sürecinde doğru kararlar almalarına yardımcı olabilir.
Ne yapmak istediğinize karar verin
Hayatın her alanında olduğu gibi kararlı olmak, iş arama sürecinde de oldukça önemli bir unsurdur. Ne yapmak istediğini bilen kişinin, hedeflediği noktaya ulaşması daha kısa zamanda ve daha kolay olacaktır. İşsiz adayların rekabet ortamında, kişilerin nitelikleri, başarıları, kendilerini ifade edebilme yetenekleri oldukça önemlidir.
Kendinizi ifade edebilmeyi bilin
Yetenek, donanım ve bilginize güvenseniz bile, kendinizi doğru ifade edemediğiniz zaman diğer unsurların hiçbir önemi kalmamıştır. Bir iş başvurusunda bulunduğunuzda, pozisyon ile ilgili deneyim ve yetkinliklerinizi ön plana çıkaracak bir özgeçmişle başvuru yapmanız, mülakata çağırıldığınız durumda da konuşmalarınızla yapabileceklerinizi doğru kelimelerle ifade edebilmeniz gerekir. İletişim, hayatın her alanında olduğu gibi, iş hayatında da oldukça önemlidir. Kendinizden bahsederken, özelliklerinizi karşı tarafa en iyi şekilde anlatabilmek için istek ve ihtiyaçlarınızı, planlarınızı, hedeflerinizi öncelikle kendiniz bilin. Yapabileceklerinize inanın ve kendinize güveniniz olduğunu hissettirin.
İş fırsatlarını yakalayın
İş arama sürecinde yaptığınız başvurulardan geri dönüş alamayabilirsiniz. Mülakatlardan da olumlu sonuç alamamanız durumunda hayal kırıklığı yaşamak yerine, kendinizi deneyim kazanmış olarak nitelendirmeniz daha yararlı olacaktır. İş ararken, olumsuz düşüncelere kapılmak yerine, her zamankinden daha aktif, girişken ve güçlü olmanız gerekir. İş arama kanallarınızı genişletin. İş ararken çok seçici davranmak yerine, önünüze çıkan fırsatları değerlendirin. İş fırsatlarından haberdar olmak için, kariyer sitelerindeki iş ilanlarını takip edin. Çevrenizde çalışan insanlarla daha sık görüşün. Kariyer hedefinize uygun bir rota çizin. Her an yenilik ve gelişmelere açık olun.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar