Ana SayfaMakalelerİŞ HAYATININ OLUŞTURDUĞU STRES İLE MÜCADELE ETME YÖNTEMLERİ

İŞ HAYATININ OLUŞTURDUĞU STRES İLE MÜCADELE ETME YÖNTEMLERİ

Stresin azı güç verdiği gibi fazlası ise bireyi çöküntüye uğratmakta yeterlidir. Çoğumuz zaman zaman şehir hayatının verdiği mental ve psikolojik yorgunluk içinde kendimizi sıkışmış hissedebiliyoruz. Bunu tetikleyen ev ve aile hayatı yükümlülükleri, iş stresi, trafik, insan kalabalığı vb. faktörlerdir. Ruhsal tahribatı engellemek ise her zaman elimizde tuttuğumuz, fakat farkında varamadığımız bir hazinedir. Şimdi bunun bilincinde olarak özellikle gün içinde sıklıkla gerildiğimiz iş hayatının oluşturduğu stres ile mücadele etme yöntemleri neler ona bakacağız.

Zihnimizde her zaman bir liste hazır olmalıdır. Bunu kâğıt ve kalem kullanarak yapmak zorunda değilsiniz çünkü hayatınızdaki güzellikler kurallara vebelirli bir fikstüre göre gerçekleşmeyecektir.
Çevrenizde sizi rahatsız eden, motivenizi ve sizi susturmaya çalışan insanları hayatınızdan mutlaka uzak tutmaya çalışın. Bunu başardığınızda aslında birçok şeyi yendiğinizi fark edeceksiniz.Zamanında bitirmek zorunda olduğumuz işleri tamamlayıp sonrasında kendimize daha güzel vakit ayıracağımızı unutmadan zaman değerlendirmesi yapmalıyız.

İş hayatının oluşturduğu stres ile mücadele etme yöntemleri

Ofis ortamında olmanız derin bir nefes almanıza engel değil. Ama, hayır! Bu sadece geçici bir nefes değil. Sadece o an ki motive düşüklüğünüz geçici… Ofisinizi eğlenceli hale getirin ve avangart olun. Dikte etmek yerine yaşam alanlarımız içerisinde etrafımızda iyimser arkadaşlıklar ve dostluklar edinmek ve onlarla birlikte kahkaha atmak yalnızlık hissimizi tolere edecektir. Bu kişiler ile sıkıntılarınızı veya yapmak istediğiniz aktiveteleri paylaşın.

İş yerinde kompanse molalar dışında işverenin de gözüne batmadan beş dakikalık kısa molalar iyi gelecektir. Sosyalleşmeden, mutsuz bir şekilde sadece işe odaklı çalışmak insanları mutsuz eder. Bu nedenle iş yerinizde mutlaka sosyalleşin ve herkesle iletişim kurmayı sağlayın. Ruhunuzu ihmal etmeyin ve nerede olursanız olun müzik dinleyin.
Özellikle metropol şehirlerde iş hayatı daha yoğun ve stresli geçtiğinden hafta sonları huzurlu bir yerlere kaçmaya çalışın. Bir gecelik tatil bile güzel değerlendirildiğinde sizi bir hafta motive etmeye yetecektir. Gittiğiniz yerlerde çektiğiniz fotoğraflar, tattığınız lezzetler, tanıştığınız kişiler hayatınıza kısa fakat güzel renkler katacaktır.

Bilhassa iş dışında da bir hayatınız olduğunu unutmamanız gerekiyor. Ekseriyetle ruhumuzu ve bedenimizi dingin hissettiğimiz zamanlarda kendi özel yaşantınıza zaman ayırmanız ve dışarıya çıkmayı ihmal etmemeniz size ikinci bir dünya yaratacaktır. Unutmayın, hayatınızın senaristi sadece sizsiniz!

Konuya benzer iş ilanları

Sekreter iş ilanları
Paketleme elemanı iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar