Ana SayfaMakalelerİş Hayatında En Tehlikeli İnsan Tipi Hangisidir?

İş Hayatında En Tehlikeli İnsan Tipi Hangisidir?

İş hayatında en tehlikeli insan tipi hangisidir? sorusunun yanıtını çoğu zaman bilemeyiz. Zaten tehlikeli insan figürü iş hayatımızda ya da sosyal hayatımızda da karşımıza kolayca çıkabilecek cinstendir. Dışarıdaki hayatımız, eğlence hayatımıza müdahil olacak olan en tehlikeli insan tipini hayatımızdan çıkartabiliriz.

Belki de bir daha hiç görmek istemeyiz. Ancak çalışma hayatımızın sınırları içine dahil olan ya da sonradan dahil olacak insan tipi ile aynı çatı altında çalıştığımızdan dolayı tehlike sinyallerinin nerden geldiğini ya da geleceğini bulmamızda yardımcı olacak ipuçları bulunmaktadır.

Peki, bu ipucular nelerdir?

Bu ipuçlarından 10 tanesine değinecek olursak belki bu konuda ustasından Anton Çehov’da alıntı yaparak başlayabiliriz;

Eğer çevrenizde iş ortamınızda az okuyan ve çok inanan birisini gözlemliyorsanız ve iş ilişkilerinizin seviyesi belli bir orana kadar yükseldiyse bu tip insanlarla aranızda keskin bir çizgi çizmenizde yarar vardır.
Bir diğer tehlike çanı ise çalışma ortamınızda insanlardan çok eşyaya önem veren insan tipi yer almaktadır. Ne alaka demeyin! Avrupa’da yapılan araştırmalar sonucunda obje ve eşya mantalitesine önem veren kişilerin dostluk ve arkadaşlıkları sınandığında çok çarpıcı bulgular elde edilmiştir.
Öte yandan en belirgin ve korkutucu insan tipi yalan söyleyen kişidir. Bireyin tek ayaküstünde 20 yalan söylemesi, yöneticisi, şefi, amiri gittikten sonra diğer arkadaşlarına karşı yüzü kızarmayan insana tipi iş yerinde en tehlikeli insan tipi olmaya kesin adaydır.
Çok iyiliğinizin dokunduğu ancak bir çırpıda hepsini silebilen tehlikeli insan tipi uzak durulması gereken insanlar arasındadır.
Her şey için başkalarını suçlayan bir insan tipi ile birlikte çalışıyorsanız işte o kişi sizin için engel, sorun ve tehlike oluşturmaktadır.
Ara bozmak ve laf taşıma sanatını doğrudan icra edenler. Bu mahlukatlardan da uzak durun!
Çok affediciyim diye övünen tipleri gördünüz mü? Genellikle zaten bir dedikleri bir diğerini tutmamaktadır.
Gereksiz kibir ve özgüven! Bu tip insanlar varsa çevrenizde patlamaya hazır birer bomba niteliğindedir.
Acındırma, istediğini alma yolunda sadık insan tipi ancak işi bitince en önce ortadan kendisi kaybolur.
Bencil ama farkında olmayan! Kör ama sadece kendini göremeyen!

Çalışma hayatınızda bu denli ve bu türden insanlar varsa uzak durmanızda fayda vardır. Size belki de hiçbir zararları olmayacak ama kişi arkadaşı ve kurduğu dostane ilişkilerle öne çıkar. İş hayatı sektör bazında egolarla dolu insan suretleri ile doludur. Bu yüzden seçici olmak ve niteliği olmayan bireylerden uzak durmamızda fayda vardır.

Konuya Benzer İş İlanları


İş güvenliği uzmanı iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar