Ana SayfaMakalelerİş Hayatı Ve Beslenme Alışkanlıkları

İş Hayatı Ve Beslenme Alışkanlıkları

İş Hayatı Beslenme Alışkanlıklarımızı Etkiliyor

Her ülkenin, kültürün, hatta şehrin farklı yeme alışkanlıkları bulunduğunu hepimiz biliyoruz. Herkesin damak tadı ayrıyken iş yerinde bu konuda bazı sıkıntılar yaşanabiliyor ancak bunun içinde değişik damak tatlarına açık olmak bir çözüm olabilir. Nasıl bir kültürden geliyor olursak olalım, mutlaka değişik lezzetlerinde bize hitap edebileceğini unutmamak gerekir. Hele ki kalabalık bir ortamda çalışıyor olduğumuzu düşündüğümüzde, bu konuda sorun yaratan değil, uyum sağlayan taraf olmak, insan ilişkileri açısından daha hoş karşılanacaktır. Farklı tatları denemekle çok bir şey kaybetmeyeceğinizi ve en azından iş arkadaşlarınızla ortak damak tatları oluşturabileceğinizi hesaba katarak bu konuda bir adım atabilirsiniz.

 

 

 

Değişik Damak Tatlarına Açık Olun

Herkesin bir alışkanlığı olduğunu anlayışla karşılamakla birlikte, değişikliklere açık olmak gerekir. Bu değişiklik damak tadınızda da yapabileceğiniz farklılardan oluşabilir. Daha önce hiç tatmamış olduğunuz bir yiyeceği iş yerinde arkadaşlarınıza uyum sağlamak için deneyebilirsiniz. Bu da sizin ilişkilerinizde daha samimi olmanızı sağlar ve yemek yeme alışkanlıklarınızda yaşadığınız farklılık yüzünden ortamdan kopmanıza neden olmaz. Bununla birlikte sizde sevdiğiniz yemekleri arkadaşlarınıza tattırabilir, ortak noktada buluşabilirsiniz. Hatta bazı günlerde iş çıkışı evinizde sevdiğiniz tatlardan oluşan yiyecekler hazırlayarak iş yerine getirebilir, çalışma arkadaşlarınıza ikram ederek, sıcak ilişkiler kurabilirsiniz.

 

 

 

Sağlıklı Beslenin

Dışarıda yiyeceğiniz öğle yemeğinizi baz alırsak, sağlıklı besinlerden oluşmasına dikkat etmelisiniz. Daha çok size enerji verecek, ağırlık yapıp rahatsız etmeyecek, uyku yapmaya neden olmayacak besinlerle öğle yemeğinizi geçirmelisiniz. Her gün aynı şeyleri yemekten kaçınmalı, sebze tüketmeye özen göstermelisiniz. Bunun için öğle arasında aynı restoranları tercih etmek yerine hem de değişiklik olması açısından farklı restoranlarda yemeğinizi yiyebilirsiniz. Ya da öğle yemeği yediğiniz restoran her türlü yemek kültürüne açık bir yer ise, mutlaka farklı seçimlerde bulunarak sürekli aynı şeyleri yemekten kaçınmalı, öğünlerinizi çeşitlendirerek farklı yiyeceklerden farklı besinleri alabilmelisiniz. Uzun süreli çalışmayı düşünüyorsanız özellikle bu durumu göz ardı etmemelisiniz çünkü bu gerçekten bir günlük öğün olmayacaktır ve aparatif şeylerle geçiştirilmesi sağlığınız açısından zararlı olabilir. O nedenle mutlaka bir düzen oluşturmalı, sağlıklı beslenmeye dikkat etmelisiniz.

 

 

 

İkram Edin

Sürekli açlık hissi hissediyor ve gerçekten atıştırmalık bir şeyler yemek istiyorsanız böyle durumlar için mutlaka kişisel çekmecenizde atıştırmalıklar bulundurabilirsiniz. Ancak burada önemli olan ise sizin bir şeyler atıştırdığınızı fark edecek ya da canı çekebilecek iş arkadaşlarınıza ikramda bulunmanızdır. Bu iletişim açısından pozitif bir etki oluşturacaktır.

 

 

 

Unutmayın!

Bir iş yerine başladığınızda çalışma arkadaşlarınızla sohbet etmenize olanak verecek olan en rahat ortam yemek molasıdır. Bu mola sürecinde mümkün olduğunca iş arkadaşlarınızla vakit geçirmeye, birbirinizi tanımaya özen göstermelisiniz. Çalışma arkadaşlarınızdan gelen yemeğe çıkma tekliflerini reddetmemeli, ortama uyum sağlayarak, yemek yeme alışkanlıklarınızı da şekillendirmelisiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar