Ana SayfaMakalelerİş Görüşmesinde Fark Yaratmanın Kuralları

İş Görüşmesinde Fark Yaratmanın Kuralları

İş görüşmelerinden sonra görüşmenizin nasıl geçtiği işe alımınızla ilgili olumlu veya olumsuz ipuçları sağlayabilir. Öngörülere ihtiyaç duymadan, görüşmenin nasıl geçeceği ise tamamen sizin elinizde! Birçoğumuzun fazlasıyla gerildiği ve heyecana kapıldığı iş görüşmelerini bazen sırf bu yüzden olumsuz sonuçlar doğurabilir. İnsan Kaynakları Uzmanlarına göre bireyi rahat ve kendinden emin görmek diğer rakipleri karşısında her zaman bir adım öne geçirir. Gün içinde birçok görüşme yapan İK uzmanları adaylarda onu farklı kılan, dikkat çeken özellikler aramaktadır. Zaman içinde şirket ortamındaki çalışma perfosmansınızla ilgili olan bu önsezi iş görüşmesinde de son derece etkilidir. Bazı kişisel özellikleriniz, nitelikleriniz ve başarılarınızla istediğiniz işe ulaşmak iş görüşmesinde fark yaratmanın kuralları tahmin ettiğiniz kadar da zor değil.

Öncelikle iş görüşmesine gideceğiniz gün erken uyanmaya ve zinde olmaya dikkat edin. Güzel bir kahvaltı ile kendinizi motive edebilirsiniz. İş görüşmesine gideceğiniz adrese bir süre erken gitmek kendinizi toparlamanız için zaman fırsat tanıyacaktır.

Görüşme saati geldiğinde kendinizden emin ve mütavazi bir tavırla İK Uzmanı ile tanışamanız güzel bir ambiyans yaratacaktır. Dozunu ayarlayabildiğiniz samimiyet ve güler yüzlülük her zaman olumlu bir geri dönüş sağlar.

İş görüşmesinde özellikle yapmamanız gereken; karşınızdaki insanın sözünü bölmek, abartılı söyleyişle kendinizi öven cümleler kurmak ve aşırı lakayt tavırlardır. O sebeple İK, başvuru yaptığınız CV’nizle ilgili sorular yöneltirken bunlara oldukça dikkat etmelisiniz.

İş görüşmesinde fark yaratmanın kuralları

Ortamda gergin bir hava varsa yumuşatmak için kibarca sizde sorular sorabilirsiniz. Bir iş görüşmesinde işverenin sizde aradığı özellikler kadar iş arayanın da hakları önemlidir. Bu sebeple firma veya pozisyon hakkında aşırı meraka kaçmadan sorular sorabilirsiniz. İşe alındığınız takdirde her şeye önceden hakim olmak çalışan kişilerle daha çabuk kaynaşmanızı sağlayacaktır.

Görüşmeye giderken o firma adına önceden hazırladığınız bir sunum dosyası olması işinizi dikkate aldığınızı göstermekle beraber firmayı da önemsediğinizi kanıtlar niteliktedir. Pozisyonunuzla ilgili somut örnekler vermek her zaman daha gerçekçi karşılanır.

Firma hakkında her şeye hazırlıklı olun araştırma yapmayı ihmal etmeyin. Görüşmeye gititğinz firmayı iyi bir şekilde takip etitğinizi göstermek farklılık yaratacaktır.

İyi ve saygılı bir dinleyici olmanız gerekiyor. Karşıdaki insanın ne anlattığını özümsemeli ve o doğrultuda cevaplar vermelisiniz. Konuşması bittikten sonra giriş yapmak için acele etmeden, konuşmacının ne dediğini anlayarak, seçici cümlelerle kendinizi ifade etmekte fayda var. Bu kısa süre içinde düşünce ve kelime süzgecini aktif olarak kulanmalısınız.

Görüşmeye gittiğinizde prezentabl olmaya özen gösterin. İlk karşılaşmada kişinin karakter özellikleri kadar dış görünümüne de dikkat etmesi de oldukça önemlidir.

Son olarak ise yaratıcı fikirlerinizi İK Uzmanıyla paylaşmaktan bilgi alışverişi yapıp, sohbet etmekten çekinmeyin.

Konuya benzer iş ilanları

Depo işçisi iş ilanları
Stand Elemanı iş ilanları
Ankara iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar