Ana SayfaMakalelerİş Görüşmesi Tüyoları

İş Görüşmesi Tüyoları

İş Görüşmelerinde Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar

Başvuru aşamasında çalışan adayları, oldukça seri bir şekilde iş arama sitelerini kullanarak iş başvurusunda bulunabiliyor. Bundan sonraki zamanda önemli olan, geri dönüşlerin alınma sürecidir. Bir anda telefonunuz çalıyor ve ertesi gün için iş görüşmesine çağırılıyorsunuz. Heyecanınıza bir türlü engel olamamakla birlikte, ne yapacağınızı bilemez bir haldesiniz. Bu durumda kendinizi rahatlatmanız oldukça önemlidir. Mülakat aşamasında, görüşmeci ile aranızdaki iletişim işe alınmanız konusunda belirleyici rol oynayabileceği gibi, rahat görünmeniz ve heyecanınızı kontrol altında tutabilmeniz de karşı tarafın sizin hakkında olumlu düşünmesini sağlayacaktır. İş tecrübelerinize detaylı olarak yer vermeniz gerektiği gibi, görüşmecinin sıkılmamasını sağlamanız gerektiğini de unutmayın.

 

Rahat Olmaya Çalışın

Görüşme öncesi zihninizi rahatlatmaya çalışın. Bu durumu abartmadan, uzun zaman sonra gördüğünüz bir arkadaşınızla sohbet edecekmişsiniz gibi düşünerek, görüşmeye girin. Kasılmadan, kendinizi doğru ifade etmeye özen göstererek anlatmaya çalışın.

 

 

Kendinize Güvenin

Kendinize güvenmeniz oldukça önemlidir. Önce siz kendinize güvenmelisiniz ki, karşı taraf da sizin kendinize olan güveninizden etkilenerek olumlu bir kanıya varsın.

 

 

Vücut Dilinizi Doğru Kullanın

Birçok insanın vücut dilinin anlattıklarına gözünü kapadığını bilmekle birlikte, aslında vücut dilinin ne kadar önemli olduğunu ve dikkatlice izlendiğinde birçok şey ifade ettiğini görebiliriz. Hele ki görüşme yaptığınız kişilerin bu konuda uzmanlaşmış olduğunu düşünürsek, bu konuya fazlaca dikkatimizi vermemiz gerektiğini söyleyebiliriz.

 

 

 

Gerektiği Kadar Konuşun

İş görüşmesini sohbet halinde sürdürebilirsiniz ve bu sizin rahatlamanıza yardımcı olabilir fakat bir iş görüşmesi sürecinde olduğunuzu unutmamanızda fayda vardır. Size sorulan sorulara doğru cevaplar vermeye çalışmalı ve gereksiz detaylara girmemelisiniz. Görüşmecinin sözünü kesmekten kaçınmalı, gerektiği kadar konuşmalı, abartı ifadeler kullanmamalı, uyumlu olmalısınız. İyi bir dinleyici olarak görüşmeyi sürdürmeli, kendinizi az ve öz bir şekilde ifade etmelisiniz.

 

 

 

Merak Ettiklerinizi Sorun

Görüşme esnasında çalışma koşulları ve işin tanımı hakkındaki tüm soruları görüşmeciye yöneltmeli, isteklerinizin hem karşı tarafa uyup uymadığını kontrol etmeli, hem de sizin için uygun olup olmadığını anlamalısınız. Ayrıca iş yeri hakkında karşı tarafa yönelteceğiniz sorular sizi daha ilgili göstermekle birlikte, olumlu bir intiba bırakmanıza yardımcı olacaktır.

 

 

Umudunuzu Kaybetmeyin

Onlarca aday arasından yapılacak görüşmelerde işe alınma şansınızın olduğunu bildiğiniz gibi, alınmama durumunun da olduğunu unutmayın. İş görüşmesine çağrılmanın da bir başarı olduğunu göz ardı etmeyin. Reddedilme duygusuyla görüşmeye gitmeniz ise sizi olumsuz etkileyecektir bu nedenle bu korkunuzu yenmeye çalışın. Daha önceki görüşmelerde ne yaşamış olursanız olun, olumlu düşünceleri kafanızda canlandırarak, kendinizi rahatlatmak açısından derin nefes alma tekniğini uygulayarak görüşmeye girin ve işi alın.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar