Ana SayfaMakalelerİş Görüşmesi İçin Kıyafet Seçimi

İş Görüşmesi İçin Kıyafet Seçimi

Haftalar ve belki de aylarca beklemenin ardından beklenen anın gelip çatması ile birlikte iş görüşmesinin heyecanı da hissedilir düzeye ulaşır. Adayların istemese dahi stres içine girdiği ve görüşmenin detaylarını düşününce gerildiği iş görüşmeleri, adayın kısa bir süre dahilinde işverenin ya da işe alımdan sorumlu kişinin üzerinde olumlu izlenim bırakması gereken bir ifade sürecidir. Adaylar kendilerini doğru şekilde ifade ederek işe alınmak için kendilerine avantaj sağlayan konuşmaların üzerinden geçerken, bu amaca adayın sözleri kadar görünümünün de hizmet ettiğini unutmamalıdır. İş görüşmeleri için kıyafet seçimi ilk bakışta pek de üzerinde durulması gerekmeyen bir detay gibi görünse de, söz konusu iş hayatı olduğunda giyim kuşam ciddi bir unsura dönüşebilir.

Dış görünümden ziyade insanların karakterlerinin ve sahip olduğu bilginin kalitesinin önemli olduğu her zaman söyleniyor olmasına karşın modern dünyada görselliğin de ne derece önemli olduğu aşikardır. Onlarca ve hatta yüzlerce insanın müracaat ettiği bir pozisyonda adayın kendisine avantaj sağlayacak tek bir konu üzerinde değil, her detay üzerinde düşünmesi gerekir. Kıyafet seçimi ise bir detay olmanın ötesinde işe alım sürecini doğrudan etkileyebilecek kadar önemli bir araçtır. Bu doğrultuda adayın işe kabul edilmek için kendisine ciddi bir avantaj sağlayabilecek kıyafet konusunda bir takım hususlara özellikle dikkat etmesi gerekir. Bu doğrultuda benimsenebilecek en temel mantık;
şayet aday başvurduğu işe kabul edilmiş olunsa işin ilk günü nasıl giyinmeyi tercih edecekse, mülakata da aynı şekilde giyinerek gitmelidir.

Başvurulan şirketin ticaret hayatındaki duruşu ve pozisyonun kişiye yüklediği sorumluluk göz önüne alınarak, ilgili pozisyonda senelerdir çalışan bir kişi işe nasıl gidip geliyorsa adayın da iş görüşmesine bu şekilde bir giyinerek gitmesi tercih edilir. Kadın ve erkekler için kıyafet ya da renge dair pek çok öneride bulunuluyor olmasına karşın, aslında bu tavsiyelerin genel bir geçerliliği yoktur. Zira herkesin bu tavsiyeleri dikkate alması halinde tüm iş görüşmelerinde aynı tarzda giyinen insanlarla karşılaşılıyor. Önemli olan renkler ya da kıyafetlerin modelleri değil, adayın kendini “firmanın bir parçası olarak görmesidir”. Başvuru yapılan şirkette çalışan kadın ve erkeklerin giyim tarzı, adayın da iş görüşmesine giderken nasıl giyinmesi gerektiği konusunda önemli bir ipucu vermektedir. Bu şekilde giyinen adayların başvuru yaptığı pozisyonda çalışmaya ve en önemlisi de ekibin bir parçası olmaya hazır olduğu anlaşılmaktadır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar