Ana SayfaMakalelerİş Görüşmelerinde Kendinizi Nasıl Tanıtmalısınız?

İş Görüşmelerinde Kendinizi Nasıl Tanıtmalısınız?

İş Görüşmelerinde Kendinizi Nasıl Daha İyi Tanıtırsınız?

İş ilanları taranır ve başvurular tamamlanır, sıra mülakat sorularına hazırlanmaya gelmiştir. Günlük hayatta da sıklıkla karşılaşacağınız ancak iş görüşmesinde sorulduğu anda stresle afallayabileceğiniz o klasik –kendinizi tanıtın- sorusuna hazırlıklı olmalısınız.

Öyle ki bu soru görüşmenin tüm seyrini değiştirebilir. Düşünün, sizden önce sizden çok daha üstün yetkinliklere sahip bir kişi görüşmeye girdi, ancak mülakatçının isteklerini tam anlamıyla karşılayamadı, kendini iyi ifade edemedi, bu durumda işi alması ne kadar mümkün? Bu nedenle bu soruya verilecek cevap, işi almanız açısından stratejik bir öneme sahiptir.

 

 

 

 

Görüşmeciye istediğini verin

Mülakat esnasında iyi gözlem yapmalısınız. Görüşmecinin sorularından nasıl cevaplar almak istediğini keşfedebilirsiniz. Bu durumda ona istediği cevapları vermelisiniz. Heyecanınızı bastırmalı, ikna edici ve inandırıcı olmalısınız.

 

 

 

 

Farkınızı ortaya koyun

İşverenler çalışan aradıkları zaman sürecinde birçok adayla görüşmektedir. Sizde onlarca kişinin arasında görüşülen çalışanlardan bir tanesiniz. İşte bu akış içerisinde farkınızı ortaya koymalısınız. Görüşmecinin aklında kalabilecek özelliklerinizi ortaya koymalı, yaratıcılığınızı konuşturarak dikkat çekmelisiniz. Farkınızı ortaya koymakta ne kadar başarılı olursanız, işe alım aşamasında o derecede gündeme gelebilir, işi alma oranınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

 

İş ahlakına uygun özellikleri barındırdığınızdan bahsedin

Kendinizi doğru tanıtmak adına, kişiliğinizi analiz edin. Analiz sonucunda iş ahlakına uygun davranışları benimseyin ve kendinizi tanıtın sorusuyla karşılaştığınızda, bu davranışları görüşmeciye aktarın. Sadakat, güvenilirlik ve sorumluluk duygularının bir iş yeri için ne derecede önemli olduğunu göz ardı etmeyin. Sahip olduğunuz bu özellikleri, doğru cümleler kullanarak, sorulan soru karşısında ifade etmekten kaçınmayın.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar