Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the really-simple-ssl domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/blog.isbul.net/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
İş Görüşmeleri İçin Öneriler - İşbul Blog
Ana SayfaMakalelerİş Görüşmeleri İçin Öneriler

İş Görüşmeleri İçin Öneriler

Doğru mülakat taktikleri
İş bulmak için birbirinden farklı yöntemler kullanarak iş başvurusu yapan adaylar için en önemli aşamalardan biri mülakattır. İş başvurusu yaptığı firma ile görüşme şansı yakalayan adayın, iş görüşmesi sırasında dikkat etmesi gereken birçok unsur bulunmaktadır. İş görüşmesi, işveren ile iş arayan adayın birbirleri hakkında izlenim edinecekleri bir aşamadır.
Dolayısıyla adayın, işe alım konusunda işvereni ikna edebilmesi için, ne giyeceğinden nasıl konuşacağına kadar tüm ayrıntılara dikkat etmesi ve mülakata özenle hazırlanması gerekir. İşe alım şansını yükseltmek isteyen aday için, iş görüşmesi önemli bir fırsattır.
Başarılı bir iş görüşmesi yapmak ve mülakat hatalarını önlemek için ipuçları:
Ne giyeceğinize özen gösterin: Giyim oldukça önemli bir unsurdur. Temiz ve düzenli bir giyim tarzı, olumlu bir izlenim oluşturacaktır. Lekeli, eski ve yıpranmış kıyafetler kötü görünmenize sebep olacaktır. İş görüşmesinde profesyonel görünmek için abartılı renk olmayan sade ve şık bir takım elbise, bayanlar için etek bluz düzenli bir görünüm sağlayacaktır.
Kendinizi iyi ifade edin: Mülakatlarda işverenler genellikle adayın kendisini tanıtmasını ister. Kendinizi tanıtırken, öncelikle kendinizden emin olduğunuzu karşı tarafa hissettirmeniz gerekir. Çelişkili cümleler, kararsızlık, ne yapacağınızı bilmiyormuş gibi davranmanız olumsuz bir izlenime neden olabilir.
İşi neden istediğinizi bilin: Mülakat sırasında işverene, başvuru yaptığınız pozisyonda ne için çalışmak istediğinizi, kariyer hedeflerinizi belirtin. Şirket için ne tür faydalar sağlayabileceğiniz hakkında işvereni ikna edici ayrıntılara konuşmanızda yer verin. Çalışmak istediğiniz pozisyon ile ilgili başarılarınız ve projeleriniz varsa belirtmeniz size avantaj sağlayacaktır.
Cevaplarınız net olsun: İşverenin size yönelttiği sorulara vereceğiniz cevaplar açık ve net olmalıdır. Yorum yapmaktan ve cevaplarınızı uzatmaktan kaçının. Size sorulan soru ile ilgili mantık çerçevesinde cevaplar verin. Konuyu dağıtmamaya özen gösterin.
İyi bir dinleyici olun: Görüşmelerde iletişim unsuru çok önemlidir. İşveren ile göz teması kurun. Sözünüm kesmeyin ve başka şeylerle ilgilenmeyin. Konuşma sırasında karşı tarafa dinlemediğinizi hissettirmeniz hoş karşılanmayacaktır.
Önceki işvereniniz hakkında konuşmayınız: İş görüşmelerinizde, eski çalışma yeriniz ve işvereniniz hakkında kötü sözler söylemeniz, yorumda bulunmanız doğru bir davranış olmayacaktır. Kıyas yapmanız, görüşme sırasında dedikodu yapıyormuşsunuz gibi algılanabilir.
Ön araştırma yapın: Görüşme yapacağınız firma ile ilgili bilgi sahibi olmanız, kültürel yapı, çalışma şekli, personele sağlanan olanaklar hakkında fikir edinmenizi sağlar. İşveren için şirket hakkında bilgi sahibi olmanız önemli bir unsurdur.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar