Ana SayfaMakalelerİş Bulma İmkanı En Fazla Olan Meslekler

İş Bulma İmkanı En Fazla Olan Meslekler

Öğrencilerin büyük bir çoğunluğu mezun olduktan sonra iş bulamama ve işsiz kalma endişesi taşımaktadır. Bu nedenle üniversite adayları, bölüm tercihlerini yaparken iş bulma imkanı en fazla olan meslekleri ve rövanşta olan meslekleri tercih etmektedirler. İş bulma olasılığı daha fazla ve kazancı daha yüksek olan meslek dalları son yıllarda büyük rağbet görmektedir. Peki, öğrencilerin son yıllarda bu kadar fazla tercih ettiği iş bulma imkanı en fazla olan meslekler nelerdir ? Bu mesleklerden bazılarını sizlere fikir verebilmek adına derledik işte o meslekler;

Bilişim

Bilgisayarın 21. yüzyılda son derece hızlı yayılması ve internetin çalışma alanında da önemli bir yer edinmesiyle, bu alandaki personel ihtiyacı arttığı gözlemlenmektedir. Bilişim sektörü teknolojinin gelişmesi ile beraber her daim ilerlemeye devam eden bir sektördür. Bu grupta iş analistleri, web masterlar, sistem uzmanları, uygulama uzmanları, veri tabanı uzmanları, yazılım geliştirme uzmanları en çok aranan elemanlar kategorisinde yer almaktadır. Bilişim sektöründeki meslek grupları en çok aranan elemanın dışında en çok kazandıran meslek gruplarından biriside olduğundan dolayı insanların en çok tercih ettiği sektördür.

Yapı – İnşaat

Son zamanlarda yurtdışında inşaat sektöründe var olan yatırımların artmasından kaynaklı en rövanşta olan; saha mühendisleri, iş güvenliği uzmanları, ihale uzmanları, şantiye şefleri,teknik ofis uzmanları, mimar ve inşaat mühendisleri en çok aranan ve en çok tercih edilen meslek gruplarıdır. Çağın ilerlemesi ile beraber genel olarak erkeklerin tercih etmiş olduğu bu meslek gruplarına talep %50 kadın %50 erkek olarak söylenebilir.

Mağazacılık

Günümüzde insanların herşeye kolayca ulaşmalarına yönelik yapılan çalışmaların arasından açık ara alışveriş merkezleri ilk sırada yerini almaktadır. Bu merkezler iş yoğunluğunun en fazla olduğu alanlardır. Mağaza müdürü, kasiyer, halkla ilişkiler sorumlusu, stand sorumlusu bu sektörde ciddi anlamda fazlasıyla aranmaktadır. Mağazacılık sektöründe özellikle son bir kaç yıldır görsel düzenleme danışmanları istihdam edilmektedir.

Sağlık ve Tıp

Sağlık ve tıp sektörü işsizliğin en az olduğu ve hemen hemen her dönem gözde meslekler içinde yer almaktadır.Salık alanında çalışacak olan elemanlar, hasta danışmanı, dahiliye, anestezi uzmanı, hemşire, yeni doğan yoğun bakım hemşiresi, hasta bakıcı, radyoloji teknikeri, mikro cerrahi gibi meslekler en çok tercih edilen meslek arasında yer almaktadır. Tıp alanındaki gelişmelere ve birçok hastalığın tedavisinin kolaylaştırılmasına karşın, sağlık sektörü her geçen gün büyümektedir. Bunun yanı sıra, ortodondistlik olarak adlandıran diş ve ağız sağlığı ile diş çarpıklarının düzeltilmesi alanında çalışmaları yürüten meslek dalı, işsizliğin yok denecek kadar az olduğu mesleklerden birisidir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar