Ana SayfaMakalelerİş Bulma Formülü!

İş Bulma Formülü!

Bazılarımız, çalışıyor olsak ta zaman zaman yeni bir iş için yelken açmaya başlarız. Bu durum yüz kızartıcı bir olay değildir. İnsanlar daima ileriyi ve en iyi işi yapmayı çok para kazanmayı hedeflediyse çalışırken de bazı işlere bakabilir. Peki, ya çalışmayanlar? Artık iş ilanlarının sadece internet ortamında olduğunu acaba kaç kişi biliyor? Durun durun! Akılı bir cihaz kullanmanız evinizde bir bilgisayar ve internetinizin olması, iş ararken iş ilanları sitelerinde doğru yolu izlediğiniz anlamına gelmemektedir. Şöyle düşünün bir mecra var. Bir köprü gibi düşünün. Ya da bir sınır gibi. Bir tarafında iş verenler,  diğer tarafta iş arayanlar var. Bu iki tarafta neredeyse yüz yüze bakıyor. İş verenler işini yapacak eleman ararken ve bulamazken, iş arayan adaylarda iş verenlerle doğru iletişim kuramadan iş sahibi olamıyor.

Peki, bu noktada ne yapmamız gerek?
Nerede eksik var?
Nerede hata yapıyoruz acaba?
Peki, gerçekten iş ararken bazı noktaları gözden kaçırmış olabilir misiniz?

Öncelikle iş arayacağınız iş ilanları sitesini buldunuz. Tez canlı olduğunuzu biliyorum. Aslına çalışmayan ve iş arayan birisi için iş aramalarının hemen sonuç vermesi beklenir. Ancak gözden kaçan büyük hatalar nedeniyle iş arama süreçleriniz hep yarım kalıyor. Neden mi?

İş arayan Üyeliği!

Hemen hemen herkesin gözden kaçırdığı ilk adım. Nedense iş arayan adaylar kriterlerine göre bir iş ilanı bulduğunda hemen ilan altındaki telefona gözü takılır. İlan içeriğinde telefon yoksa internette firmanın telefonunu bulmaya başlar. Sonra da hemen firmayı arayarak iş aradığını beyan eder. Tabi ki sonuç hüsran. İş ararken moral ve motivenizde düştü!

Oysa yapanız gereken işlem çok basit. Hemen bir üyelik oluşturmak. Artık öyle ki sosyal medya hesaplarınızla bile üye olabiliyorsunuz. İş arayan adayların iş ararken atması gereken ilk adım üyelik oluşturmaktır. Bitti mi peki? Hayır! Sırada 2. adım var.

Özgeçmiş Oluşturmak!

Her gün internet ortamında onlarca yere üyelik gerçekleştiriyoruz. Söz konusu hayatımızı idame edeceğimiz iş bulmaya gelince nedense herkeste bir üşengeçlik var. Fotoğrafı olmayan, iletişim bilgilerinin eksik olduğu, iş deneyimlerinin yer almadığı, eğitim bilgilerine dair hiçbir detayın yer almadığı bir özgeçmişten medet uman iş arayan adaylar, sadece üye olduktan sonra bu bilgileri girmediği takdirde iş bulma olasılığı yüzde 10’dur. Peki, özgeçmişiniz doldurmanız size ne mi katacak? Az önce bahsettiğimiz köprüde buluşanlar için yüz yüze bakma vakti. İş verenler boş bir özgeçmişe ne yapabilir ki?

Bu yüzden üyelik oluşturduktan sonra özgeçmiş oluşturmak bir işkence değil bir keyif şölenine dönüşmeli.  Siz hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığınız bir firmada, ne iş yapacağınızı bilmeden, kaç saat çalışacağınızı ve ne kadar ücret alacağınızı bilmeden o firmada çalışmaya gider misiniz? Bunun cevabını hepimiz biliyoruz. Gelelim 3. adımımıza.

Siteyi Ne Kadar Doğru Kullanıyoruz?

Siz şu anda iş ararken iş aramalarınızı nasıl yapacağınızı biliyor musunuz? Belki de bilmiyorsunuzdur? Sizce sizi sadece güncel ilanlar mı kurtarır? Peki ya size göre listelene iş ilanlarına ne demeli? Mesela isbul.net’in “Yakınımda iş bul” özelliğini kullandınız mı? Ya da böyle bir bilgiye sahip misiniz? Aradığınız işleri yakınınızda kilometreleri baz alarak harita üzerinden görmeniz güzel olmaz mıydı? Eğer hala “Yakınımda iş bul” özelliğini denemediyseniz. Şiddetle tavsiye ediyorum.

Anasayfada yer alan Manşet ve Vitrindeki ilanların anlamlarını biliyor muydunuz? Anasayfada yer alan firmaların logoları ile yayınladığı ilanları kesinlikle es geçmeyin. Bu alanda yayınlanan ilanların yüzbinlerce ilan arasından sıyrılarak öne çıkma nedenleri arasında elbette firmanın acil ve nitelikli eleman arayışıdır. Belki de o kişi sizsinizdir!

O halde iş ararken izleyeceğimiz 3 önemli adımı artık biliyoruz. Üyeliğinizi kolayca gerçekleştirin. Özgeçmişinizi eksiksiz doldurun ve en güncel fotoğrafınızı mutlaka yükleyin. Anasayfada yer alan ilanları kaçırmayın. Güncel iş ilanları için alert oluşturun. Haberdar olun. Özgeçmişinizin firmalar tarafından görüntülenmesine izin verin. Bu sayede kolay ve hızlı bir şekilde iş bulabileceksiniz.

 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar