Ana SayfaMakalelerİş Arkadaşları

İş Arkadaşları

İş Arkadaşları Hayatımızın Neresinde Durmalı?
Günümüzün önemli bir bölümünü geçirdiğimiz iş yerimizde kurduğumuz ilişkiler son derece önemlidir. İş arkadaşları ile kurulan bağlar ya da yaşanan sorunların hayatımıza büyük etkisi vardır. İş arkadaşlarımız hem iş yerinde gösterdiğimiz performansı hem de özel hayatımızdaki mutluluğumuzu etkiler. İyi iş arkadaşlarının katkıları elbette yadsınamaz. İş yerinde geçirdiğimiz kötü bir günün sonunda, sizi motive etmeye çalışır, performansınızın düştüğü zamanlarda sizi motive ederler. Bunun yanı sıra bazı iş arkadaşları ise, iş yerinde kötü anlar geçirmenize sebep olup, sizi işten uzaklaştırırlar. Bu durum iş arkadaşlarınız ile kurduğunuz yakınlık derecesi ile de doğrudan alakalıdır. Peki, iş arkadaşları ile ilişkilerinizi hangi samimiyet derecesinde tutmalısınız?
1. İş Arkadaşı İş Yerinde mi Kalmalı ?
İş arkadaşlarınız ile kuracağınız ilişkiyi yalnızca iş yeriniz ile sınırlı tutabilirsiniz. Bu aslında son derece profesyonel bir tutumdur. Özel hayatınıza iş arkadaşlarınızı dahil etmemeniz ya da kişisel sorunlarınızı iş arkadaşlarınızla paylaşmamanız size birçok yönden avantaj sağlayabilir. İş arkadaşlarınızla aranızdaki mesafeyi korumanız ayrıca işinizdeki performansı da olumlu etkileyebilir. Çalışma saatlerinizde dikkatinizi dağıtacak ya da sizi oyalayacak olan etkenlerden uzak durmuş olursunuz. Bunun yanı sıra, şirketler içerisinde en fazla sorun yaratan durumlardan biri de ‘dedikodu’dur. Mesafeli olmanız sizi dedikodu etkeninden de korur ve motivasyonunuzu azaltacak ya da moralinizi bozacak durumlara fırsat vermez. Bu da sizin daha verimli çalışmanıza ortam hazırlayarak başarılı olmanızı kolaylaştırır.
İş arkadaşlarınızla özel bağlar kurmamanız ve samimiyetinizi belli çizgilerde tutmanızın olumsuz etkileri de olabilir. Nitekim gününüzün büyük çoğunluğunu iş yerinizde geçirirsiniz. Olumlu ya da olumsuz duygularınızı birileriyle paylaşamamak, sizi mutsuz edebilir. Bu nedenle; iş arkadaşlarınızla olan iletişiminizin çok kopuk olması sizi mutsuz bir çalışan haline de getirebilir.
2. İş Arkadaşları ile Samimi Olunmalı Mı?
İş yerinde kurulan arkadaşlıklardan bazıları ise dostluğa dönüşür. Aynı iş yerini paylaştığınız arkadaşınız ile kurduğunuz samimiyet öylesine içtendir ki, iş arkadaşı olarak tanıştığınız kişi bir süre sonra en yakın dostunuz oluverir. Bunu elbette önceden tahmin etmek imkânsızdır. Bu nedenle iyi bir gözlem yapmadan, iş arkadaşlarınıza kendinizle ilgili özel bilgiler vermemeniz gerekir. İş yerlerinde çalışanlar arasında yaşanan sorunlar ya da gruplaşmalar nedeniyle, birçok çalışan işi kendi isteği ile ya da isteği dışında bırakmak durumunda kalıyor. Bu nedenle iş arkadaşlarınız ile kurduğunuz samimiyet derecesi iyi belirlemelisiniz. İş arkadaşlarınızı iyi tanımadan özel bilgilerinizi paylaşmanız size büyük zararlar verebilir. Bu nedenle iş yeri ilişkilerinde dikkatli olmalı ve bütün ihtimalleri göz önünde bulundurmalısınız. Zira yeni bir
iş arama evresine girmeniz an meselesi olacaktır.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar