Ana SayfaMakalelerİş Ararken Yapılan Doğrular Ve Yanlışlar

İş Ararken Yapılan Doğrular Ve Yanlışlar

Yarını düşünerek hareket edin;

Yarın herhangi bir nedenle işten çıkarılabilirsiniz ya da ayrılmak durumunda kalabilirsiniz. Tüm olasılıklara göre hareket etmek en mantıklı çözümü sağlayacaktır. Bu nedenle bir firma ya da iş yeri bünyesinde çalışıyor olsanız bile internette yer alan iş bulma sitelerine üye olup özgeçmişlerinizi bırakıp çalışıyor pozisyonunda cv paylaşımında bulunabilirsiniz. Sektörde elinizin ve kulağınızın olması işsiz kaldığınızda yeni bir işe daha hızlı başlamanıza zemin hazırlayacaktır.

Ne yapmak istediğinizi doğru belirleyin;

Yapmak istediklerinize, niteliklerinize uyan ilanları doğru şekilde belirleyip severek çalışacağınız işleri seçmeniz ve başvurmanız en doğrusu olacaktır. Yapılan bir araştırmada sadece çalışmak için başvurulan ilanlarda işe giren kişilerin çok kısa sürede işten ayrıldığı ve tekrar işsiz kaldığı görülmüştür. Verimli çalışmak, yapılan işten keyif almak ancak doğru bir işte çalışıldığında mümkün olacaktır.

Garip e-mail adresleri kullanmayın;

Arkadaş çevreniz arasında mailleşirken kişisel mail adresi kullanabilirsiniz ama bu mail adresini iş başvurularında vermeniz işe alımınızı önemli ölçüde etkileyebilir. Adınızı ve soyadınızı içeren bir mail adresi oluşturmanız kurumsallığa yakışır bir davranış olacaktır.

Çok bilmiş olmayın;

Mülakatta kendinizi göstermeniz tabi ki beklenmekte ama her lafa atılan, söz kesen, her konuda aşırı bilgili olan biri olmanız sizi itici göstermekten öteye gitmeyecektir. Karşınızdaki işe alım yetkilisini bilmiş olduğunuz bir konuyu konuşuyor olsa bile dinlemek, dinlediğinizi mimik ve jestlerinizle göstermek hanenize olumlu olarak yazılacaktır.

Giyiminize dikkat edin;

Unutmayın iş görüşmesine gittiğiniz yetkili ya da yetkililer sizi tanımıyorlar ve sizi ilk gördüklerinde değerlendirebilecekleri tek kriterleri kıyafetiniz ve giyim tarzınız olacak. Görüşme yapacağınız sektör ne olursa olsun resmi bir kıyafet ile mülakata gitmeniz, işi istediğiniz, işi ciddiye aldığınız anlamına gelir.

Yalan konuşmayın;

Becerileriniz, yapabilecekleriniz, deneyimleriniz, referanslarınız üzerinde asla yalan söylemeyin. Eksik ve yanlış bilgi vermek sizi her açıdan sıkıntıya sokacaktır. Dürüst olmanız, doğru ve yanlışı açıkça dile getirmeniz iş görüşmelerinde sizin karakterli bir iş arayan olduğunuzu karşı taraya gösterecektir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar