Ana SayfaMakalelerİş Aramayan Adaylar

İş Aramayan Adaylar

Öz geçmişini güncellemez; Gerçekten iş aramayan bir aday özgeçmişini ve özgeçmiş tarihini düzenli aralıklarla güncellemez. Halbuki iş arayan ciddi bir aday cv tarihini her gün güncelleyerek iş bulma imkanının yükseleceğini bilir.

Öz geçmişi yazım yanlışları ile doludur; İş bulmanın en önemli temellerinden biri olan cvler özenle doldurulmalı ve imla hataları içermemelidir. Yazım yanlışları ve devrik cümleler ile dolu olan bir özgeçmiş firmalar tarafından hiçbir zaman dikkate alınmaz.

Özgeçmiş fotoğrafı resmi değildir; Karakterinizi ve sizi gösteren, bir özgeçmişte ilk bakılan yer fotoğrafınızdır. İş bulma konusunda ciddi olmayan bir aday burada kurumsal olmayan, gündelik bir fotoğrafı düşünür.

Hobileri hep klasiktir; Kitap okuyan, müzik dinleyen, televizyon izleyen herkes var. Arada bir fark olmasını bilmeyen ve buna göre hobi edinmeyen kişiler iş aramıyorlardır.

Önüne gelen her iş ilanına başvurur; İş aramayan bir kişi kriter ayrımı yapmadan ve sürekliliğini düşünmeden gördüğü her ilana başvurur.

Başvurduğu işlere gitmez; İş aramayan bir kişi başvuru yaptığı işlere ya gitmez ya da son ana bıraktığı için geç kalır.

Araştırma yapmaz; İş aramayan kişi başvurduğu işler için görüşmeye giderken ön araştırma yapmaz.

Yukarıdaki eylem ve kriterlerin bilincinde olan iş arayan adayların çok daha kısa sürelerde ve istedikleri işlerde çalışma fırsatları mevcuttur.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar