Ana SayfaMakalelerİş Arama Sürecinde Kimler Daha Başarılı

İş Arama Sürecinde Kimler Daha Başarılı

 

İş Aramak Engebeli Bir Yolda Yürümektir

 

 

İş arama sürecinden geçerken herkes, yıllarca önemli deneyimler edinmiş ve çok güçlü referanslara sahip olmuş olsa bile her adımda büyük zorluk
yaşayacaklardır. Buna rağmen birçok insan iş arama sürecini başarılı bir şekilde sonlandırmaktadır. İyi de nasıl? İş ararken uymamamız gereken kurallar mı var? Formüller mi? Aslında bir formül yok, ama iş aramada sahip olmanız gereken birkaç nitelik var.

Örneğin; “ kendinizi tanımak “… Kendinizi biliyor olmak, iş görüşmesi esnasında farkındalıklarınızı ve yapabileceklerinizi karşı tarafa en etkili şekilde aktarmanızı sağlar. Kendinizi tanır, ne istediğinizi bilir ve buna uygun
iş arama yaparsanız, aynı zamanda sahip olacağınız iş de performansınız yüksek olacak ve mutlu olacaksınızdır. Sonuç olarak mutlu olan kişi zaten başarılı olacaktır.

İş ararken kendinizi tanımanız kadar işvereni de tanımalı ve işverenin de sizden ne istediğini biliyor olmalısınız. İşverenin sizden olan beklentilerinin farkında olur ve bu şekilde beklentilerine karşılık verir, uyum sağlarsanız başarı size yakın olacaktır. İşe uyum başarılı olmanız için ön koşullardan birisidir.

Başarılı kişilerde bulunan bir diğer nitelik de bu kişilerin özgüveni yüksek, kararlı ve güçlü bir karaktere sahip olmalarıdır. Kendini ifade edebilen, iletişimi kuvvetli kimseler daima başarılı kişilerdir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar