Ana SayfaMakalelerİş Arama Stresi

İş Arama Stresi

İş Arama Stresinden Arınmanız Size Daha İyi Hissettirecektir

Okul hayatının son bulmasıyla birlikte, çalışan adayları stresli bir dönem için adım atmaya başlar. Cv oluşturma ve iş arama sitelerine yüklenme aşamasından hemen sonra, iş arama sürecine hızlı bir giriş yapılmış olur. Artık geri dönüşleri bekleme ve gerçekten kendinize uygun işi bulma aşaması gündeme gelmiş olur.

Özellikle daha önce iş deneyimi edinmemiş adaylar için daha fazla bir baskı durumu söz konusu olabilir. İş görüşmesinde ne yapacağınızı ve bu durumda gerçekten nasıl bir yol çizeceğinizi tam anlamıyla bilememek ise daha fazla stres olmanıza neden olacaktır.

İş arayışınız sürecinde stres unsurunu göz ardı etmemelisiniz. İş bulma süresi içerisinde gergin olmanız ve gerçekten stres yaşamanız normal bir durum olabilir fakat bunu abartarak gerçekten iş edinme aşamasını olumsuz etkilemesine izin vermekse sizin açınızdan yanlış olacaktır.

İş arama sürecindeyken gerçekten programlı bir şekilde hareket etmeye özen göstermelisiniz. Öncelikle ne istediğinizi bilmeli, hangi alanda ve sektörde ilerleyeceğinizi netleştirmelisiniz. Ne istediğinizi bildiğinizde ise, bu doğrultuda iş aramaya başlayabilirsiniz. İş arama sitelerini ziyaret ederek CV oluşturabilirsiniz. Sonrasında, iş ilanlarını incelemeye başlayarak adım adım iş arama işlemine devam edebilirsiniz.

 

 

 

Sakin olun

İş arama sürecinde sakin olmanız sizin daha doğru adımlar atmanıza neden olacaktır. Bu nedenle sakinliğinizi korumaya özen göstermelisiniz. Bazen çok yavaş bazense sandığınızdan daha hızlı ilerleyebilen bir süreç olan iş arama süreci, planlı bir şekilde ilerlenmesi gereken bir süreçtir. Siz iş ilanlarını incelerken ve iş başvurusunda bulunurken ne kadar kendinize uygun bir seçim yaparsanız, o kadar hızlı ve doğru bir adım atmış olursunuz. Çünkü kendi vasıflarınızdan üstün özelliklerde çalışan arayan iş ilanlarına başvurmanız çoğu zaman sizin için vakit kaybı olacaktır. Kendi özelliklerinizi ifade eden iş ilanlarına başvurmanız ise gerçekten hızlı bir şekilde iş edinmenize yardımcı olabilir.

 

 

 

Kendinize fazla yüklenmeyin

Doğru adımları attığınızı düşünmenize rağmen gerçekten hala iş bulamadığınızı düşünüp kendinize gereksiz yere yükleniyorsanız hata yapıyorsunuz demektir. Böyle bir durum oluşması halinde durup attığınız adımları tek tek incelemek ve gerçekten nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini tekrar gözden geçirmek gerekir. Eğer attığınız adımların doğru olduğunu düşünüyorsanız da beklemeye devam etmelisiniz. Asla kendinize dair özgüven eksikliği yaşamamalısınız. Üzerinizdeki baskıyı azaltmaya çalışarak bu süreci sakince geçirmeli ve düzenli olarak iş ilanlarını incelemeye devam etmelisiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar