Ana SayfaMakalelerİnternet İş Bulma Sürecinin Neresinde Duruyor

İnternet İş Bulma Sürecinin Neresinde Duruyor

İş Arayışını Kolaylaştıran İş Bulma Siteleri

 

İş dünyasına adım attığımız yıllarda birçok şeyde eksik hissedebiliriz, hayatın iş yaşamından başladığını ve iş yaşamıyla her şeyin değiştiğini görmek de mümkün. İş ilanları, iş bulma siteleri, freelance iş ilanı, home Office çalışma alanları ile çok çeşitli meslek grupları mevcut hale gelmiştir.

Özelikle freelance çalışma ortamı, kısacası serbest çalışma ortamının hayatımıza dâhil etmiş olduğu, internet dünyasında hem iş sektörleri açısından, hem de işverenler açısından büyük kolaylık sağlamıştır. Hayatın bir tık önde olduğu iş sitelerinin birçok olanakların ve iş dünyasının paylaşımda bulunduğu bu sektör hem daha kolay iş bulmayı hem de daha alternatif iş imkânları sunmayı hedeflemiştir. Eleman ilanı, iş bulma ilanları, iş başvuruları, part time (yarı zamanlı) özellikle öğrencilerin ve ev hanımlarının tercih ettiği çalışma yöntemi olarak da tanımlanabilir.

İlanlar herkesin rehberindedir; iş bulma olanaklarının da var olduğu ve bu web sitelerinin de bir tık önümüze geçtiği bu yılarda iş bulabilmek ne kadar kolay görünse de iş arama kriterleri, çalışma sektörü bir o kadar da farklı ve yorucu hale gelmiştir. Teknolojinin artmasıyla birlikte işverenler ve iş arayan hedef kitle, artan teknolojinin nimetleriyle beraber dezavantajlarıyla da karşı karşıya kalmaktadır. Bunun için iş ilanlarının sektördeki yeri kapışılır duruma gelmiştir. Web sitesinden başvurulan işlerin güvenilirliği verdikleri bilgiler doğrultusunda çok da önemli hale gelmiştir. Web içeriği, yaptıkları çalışmalar, yapılan değerlendirmeler ve kısa araştırmalar sonucunda iş arayanlara ve eleman arayanlara büyük kolaylıklar sağlamıştır.

İş arama sitelerinin iş başvurusunda bulunabilmek için gazete veya kapı kapı işveren sektörünün kapısında beklemesi gerekmiyor. Eğitim ve tecrübelerinize dayanarak, iş ilanlarından kolayca işe başvuruyor ve başvurduğunuz iş yerlerden kolayca iletişim kurabiliyorsun, üstelik iş görüşmesine gitmeden önce firmadan haberdar olmak için web sitesinden gerekli olan araştırmaları yapabiliyor ve görüşme olanağından da yararlanmış oluyorsunuz.

Yaşanan en büyük problemlerden biri olan işsizlik; web sitelerinin iş ilanlarıyla dolu olmasının ardından iş aramadaki sıkıntının çözülmesine olanak sağlamıştır.

Birkaç iş başvurusundan geri dönülmesini beklerken, kişisel telefonunuzun hiç durmadan çaldığını hiç düşündünüz mü?

Stres altında olmanız için ekstra sebeplerden birini de örnek verebiliriz, işte iş ilanları sitelerinin de bu sorunların önüne geçmekte büyük yarar sağladığını ve bu yararın insanlara geri dönüşü açısından en üst basamaklara kadar yükselebildiğini de örnek olarak verebiliriz.

İş Dünyasında İlerlemek için Ne Yapılmalı

İş bulabilmek ayrı bir dert iş dünyasında ilerlemek ayrı bir dert diyorsanız bu yazımızı okumalısınız… Hayatın bir tık önde olduğu, teknolojinin durdurak bilmeği şu günlerde, zamanımızın çoğunu hatta tüm günümüzü internette geçiriyoruz. İş bulma siteleri, kariyer yapabilmek ve yaptığımız meslek de daha iyi yerlere gelebilmek için yapılan koşturmalar, aslında hepsinin tek bir amacı var daha iyi para kazanarak, iş dünyasında çok daha iyi bir yere gelmek.

Kariyer planı yapmadan önce mutlaka hayatınızı gözden geçirmelisiniz, öncelikle mutlu olduğunuz işi yapmalı ve bu yaptığınız işe ne gibi eklentiler yaptığınızı, hangi boyutlara taşıdığınızı, yaptığınız işe neler kattığınızı da sorgulamalısınız. Kariyer planı, iş bulma sitelerinden geçiyorsa, cv’niz de buna uygun olmalı, özgeçmişinizin doluluk oranına dikkat etmeli ve işverenin size sorması gereken tüm soruların yanıtlarını da kısa ya da uzun tutacağınız özgeçmişi eklentiniz de bulundurmalısınız.

Beklentilerin sonsuz olması işverenin de aynı şekilde düşünmesine neden olmaktadır, her türlü ihtiyaçların özelikle, sosyal olanakların çok önemli olduğu unutulmamalıdır.

Kariyer dünyası aslında görüldüğü gibi kapsamlı ve kısa dönemli bir uğraş değildir. Kariyer planı yapmak demek, hayatınızdan özveride bulunmak ve bu özveriyi en üst kriterler de değerlendirip iş hayatına yansıtmak. Bir nevi hayatın tüm yükünü kendi sektörünüzde omuzlamak ve omuzladığınız bu yükü de asla ve asla omuzlarından aşağılara indirmemek.

Çalışanların; rahat iş ortamını çok önemsediği ve bu ortamda çalışmanın daha fazla feedback’i olacağını düşünmelidir. Rahat ve samimi bir ortamda daha verimli olacağını düşünen iş arayanlar; çalışmaların ve beklentilerin, büyük ölçüde katkıda bulunarak, yapılan işe iyi bir geri dönüş yapacağı da unutulmamalıdır.

Kariyer planınız iş bulma sitelerinden geçiyorsa; işverenin özgeçmişinizde gerekli ve firmanın ihtiyacı olan şeylere yanıt verebilir düzeyde olmalıdır.

Kariyer planında; eğitimin en başta geldiği tecrübenin de kral olmakta büyük rol oynadığı sektörde, her şeyin başında disiplinli ve özverili bir çalışma yapmanız gerektiğini unutmamalısınız. Özverili bir çalışma ile çok daha ileri seviyeye gelerek, istediğiniz kariyer planına varabileceğinizi unutmayın.

 

 

 

İş Hayatı Sandığınız Kadar Zor Değil

İş hayatınızda alıştığınız işlerin, bir adım öne çıkmaktan geçtiğini eklememiz gerek. İnsanlar belli bir yaşa geldiklerinde hayatlarını garanti altına almak için bir meslek tercihinde bulunuyorlar ve bu mesleklerde ilerlemek için normalden çok daha fazla zaman ve çaba harcıyorlar.

Çalışma hayatının en önde tercih edildiği, iyi bir noktaya gelmek için ise birçok özveride bulunulduğu günümüzde yaratıcı olmanın çok önemli olduğunu da vurgulamalıyız. Ofis ortamında öne çıkmak için ve fark edilmek için yaratıcı olmalı ve bu yaratıcılığı gerekli yerlerde kullanmalısınız. Yaratıcı olmak demek; yeni şeyler üretmekten çok daha iyi yerlere gelebilmek, şirketin menfaati için daha iyi çalışmalar yapabilmek ön planda tutulmalıdır. Yaptığınız işin üzerine bir şeyler koymak ve bu yapılan üzerine bir şeyler eklenen işiniz de her daim yeniliklerle önde tutmanın son derece önemli olduğunu da eklemeliyiz.

Yaptığınız her işi önemsemelisiniz. Özellikle alanında olduğunuz iş için bir şeyler eklemek ve bu işin üzerine bir şeyler katmak için çalışmalarınızı arttırmalı ve arttırdığınız tüm işler için de kontrol mekanizması geliştirmelisiniz. Her gün hatta her saat değişen ve yenilikler eklenen teknoloji; herkes için ve özellikle internet sektörünü kullanan çalışanlar için çok önemli bir yerde.

İş hayatı dışarıdan görüldüğü gibi zor ve olanaksızlıklarla dolu değil; iş yerinizde yaptığınız her işin bir ciddiyeti ve yararı var. İş yapılan sektörlerde özellikle iş gücünün yoğun olduğu sektörlerin haricinde ofis ortamında yapılan işler kolay ve pratiktir.

Ofis ortamında yapacağınız işler, yöneticilik, sosyal sorumluluk projeleri, içerik editörlüğü, çevrimiçi pazarlama; gibi birçok sektörde de yer bulabilme imkânı mevcut. Tecrübenin çok önemli olduğu bu sektörlerde iş yaşamındaki verimin de doğru orantı da olduğunu da eklemek gerek.

Kariyerinde zirvede olan kişilerle yapılan görüşmelerde, röportajlarda ortak bir nokta sıkça göze çarpıyor; bu kişilerin her biri emekleyerek başlıyorlar. Kimsenin inanmadığı hatta kimsenin önem göstermediği görevlerden başlayarak, her işi gerçekten bir iş gibi algılayarak, önem vererek uygulamaları da bir nevi kariyerlerinin oturmasında şekil belirliyor. Küçük işlerle başlayan kariyer planları gün geçtikçe ilerleyen ve günden güne yeni şeyler katılan yazılımlarla daha da ilerliyor.Basamak basamak çıkılan tüm işler, başarıyla ilerliyor, ilerleyen bu işler, gerçek bir kariyer planı oluşturma da büyük katkı sağlıyor.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar