Ana SayfaMakalelerİlk İş Günü Stresi İle Baş Etmek!

İlk İş Günü Stresi İle Baş Etmek!

Mevcut ekonomik şartlarda iş bulmak ne denli zorsa da diğer aşamalarda da insanı zorlayan koşullar yine devam etmektedir. Uzun zamandır iş arayıp sonunda bir işe kabul edilen veya iş değiştiren bireyler ilk iş günü stresini hayli yoğun hisseder. Yeni bir ortam, yeni tanışılacak arkadaşlar, yeni iş sistemini kavramak hepsi birer heyecan ve endişe vesilesidir. İlk iş günü stresi ile baş etmek her ne kadar zor gözükse de ufak detaylarla stresi sıfıra indirmek mümkündür.

İlk İş Günü Yapılması Gereken Detaylar

İşe başlamadan birkaç gün öncesinde, çalışanın aklında sorular uçuşur. “İş arkadaşlarım nasıldır, – anlaşabilecek miyim, -uyum sağlayabilecek miyim, -işin altından kalkabilecek miyim” gibi sorular gezer akıllarda. Elbette ki bu süreç normaldir. Çünkü öğrenilecek bir sürü yeni bilgi, bilinmeyenin verdiği tereddüt insanları strese sokar. Okul hayatımıza başladığımız ilk günü anımsarsak ne denli heyecan ve endişeyle dolu olduğumuzu hatırlarız. İlk iş günü stresi de benzer koşullar içinde bizi ürkütür.

İlk iş günü stresini üzerimizden atmak hatta iyi bir izlenim bırakmak için elbette ki yapabileceğimiz şeyler vardır…

Kıyafetlerin Akşamdan Hazırlanması

İlk iş günü düşünmemiz gereken çok fazla şey olduğundan kıyafet tercihini hemen yapamamak bize zaman kaybettirir. Akşamdan hazırladığımız kıyafetler, sabah zaman kazanımı açısından yarar sağlar.

Erken Kalkmak

İş yeriniz uzak ya da yakın olmaksızın, rahat hazırlanacak ve kahvaltı yapacak zamanı kendinize verin. Bu sizi tüm gün enerjik tutacağı için önemlidir.

Her Şeye Hazırlıklı Olun

İlk kez şahit olacağınız çok fazla şeyle karşılaşacağınız için, kendinizi olumlu tutmaya özen gösterin. Ruh halinizde ki dalgalanmalar ister istemez karşı tarafı da etkileyecektir.

Cep Telefonunuzu Sessize Alın

İlk gün gözünüzün sürekli telefonda olması iyi bir izlenim vermez. Bu yüzden telefonunuzu sessize alın ve gerekmedikçe ilgilenmeyin.

İş Yerinizi Tanıyın

Tuvaletin, yemekhanenin nerde olduğunu öğrenmek size sonraki günler için kolaylık sağlayacak ve oraya ait hissetmenizde yardımcı olacaktır.

Hevesli Meraklı Olun

İlk iş günü işveren ve çalışan açısından karşılıklı birbirini tanımaya çalışmakla geçer. İlk yargıya da o gün varılacağından hevesli, meraklı işe karşı istekli olmak size artı puan kazandıracaktır.

Her şeyden önemlisi rahat ve kendiniz gibi olduğunuzda endişeleriniz yok olacak ve tüm potansiyelinizi ortaya koyacaksınız. Bütün bu noktalar göz önünde bulundurulduğunda; ilk iş gününü stres içinde değil, huzurlu bir şekilde karşılayabilirsiniz.

Konuya Benzer İş İlanları

Sekreter iş ilanları
Patoloji uzmanı iş ilanları

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar