Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the really-simple-ssl domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/blog.isbul.net/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
İkna Ve Satış Yöntemleri - İşbul Blog
Ana SayfaMakalelerİkna Ve Satış Yöntemleri

İkna Ve Satış Yöntemleri

İkna etme yöntemleri en çok satış amacıyla kullanılan yöntemlerden biri olmuştur. İkna etmek İnsanların bir konu çerçevesinde ortak bir alan yaratmasıyla başlar. İkna edilecek konuda satışçıların oluşturduğu hikayeyi ilk önce kendileri benimsemeli kendilerinin ve şirketlerinin yararına olacak şekilde tüketiciye kabul ettirmelidirler. İnsanların kabul edeceği şeyin kendilerinin yararına olması her zaman onları mutlu edecektir. İkna olmanın kriterlerinden biri mutlu olmaktır. Belli başlı birkaç kural sizlere satışlarınızda yardımcı olacak, daha çok insanı ikna etme konusunda fikir sahibi olmanızı sağlayacaktır.

Bir ürün satılacağı zaman yüksek fiyatları olan bir ürünü tanıtmaktan başlamak, esas ürünlerin satılmasında kolaylık sağlayacak, fiyatın ucuz görünmesini sağlayacaktır. Zıt kutuplar birbirini çekecektir. Müşterinin karlı bir iş yaptığını hissetmesine ve mutluluk duygularının oluşmasına olanak sağlamak o müşteriyi uzun vadeli olarak kazanmaktır.Potansiyel müşteriler herkes tarafından kabul edilmiş klişelere göre hareket ederler. İnsanlar genellikle pahalı olan her zaman kalitelidir gibi bir düşünceye sahiptir.Bir isteğinizin yerine getirilmesini beklediğiniz durumlarda kabul edilmesi daha güç bir istekte bulunursanız, asıl istediğiniz şeyi yerine getirme isteği uyandıracaksınız. Böylece karşılıklı ödün vermiş olacaksınız ve sizin isteğiniz de yerine getirilmiş olacaktır. Toplumumuza yerleşmiş nezaket kurallarından ötürü bu taktik her zaman işe yaramıştır.Freedman ve Fraser’in araştırmalarına göre bir insandan ufak bir ricada bulunduğunuzda kabul ettirebilirseniz, ikinci büyük isteğinizi kabul etme olasılığı çok yüksektir. Çünkü insanlar davranışlarında tutarlı olmayı sürdüreceklerdir.İnsanlar doğuştan gelen bir içgüdüyle otorite figürlerini kabul etmeyi öğrenirler. Alanında uzman birinin sözlerini yerine getirmek için harekete geçer ve ona karşı genel bir saygı çerçevesine girerler.İnsanların çok fazla talep olan şeylere karşı ilgisi ve merakı artar, sınırlı sayıda olan ürünlere sahip olma isteği meydana gelir. Bu durumda “sınırlı sayıda”,“stoklarla sınırlı”, “kalan ürün son 1 adet” gibi ifadeler ürünün değerini arttırmaktadır. Bir insanın herhangi bir şeye sahip olma özgürlüğü kısıtlandığı zaman ona ulaşmak için gereken her şeyi yapacaktırlar.Daha az seçenek sunarak seçimleri kolaylaştırmamız gerekir. Az ve öz nitelikteki ürünlerin arasından seçim yapmak her zaman daha kolaydır. Bu yüzden insanlara kolay ve rahat bir alışveriş imkanı sunmalıyız.İnsanlar toplumla uyumlu olma yollarını seçerler. Kim ne yapmış, ne almış, nerden almış takip ederek insanların fikrini almış olurlar ve herkesin beğendiği bir ürün almayı tercih ederler. Satınalma konusunda çevre faktörü bu yüzden çok önemlidir.

Bu gibi yollarla insanları kolaylıkla ikna edebilir, ürünlerinizi kolay bir şekilde insanlara ulaştırabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar