Ana SayfaMakalelerHayatı Güzelleştiren Meslekler

Hayatı Güzelleştiren Meslekler

Sürekli bir yerlere yetişme kargaşası içinde yaşadığımız metropol şehirlerde çalışma hayatıda doğal olarak son derece stressli ve sıkıcı bir hal alabiliyor. Aracınız olsun ya da olmasın trafik sıkışıklığına mutlaka denk gelme olasalığınız yüksek ihtimal… Kısacası büyük şehirlerde çalışanlarla, küçük şehirlerde çalışanlar arasındaki psikolojik hallerde farklı olabiliyor. İstanbul gibi bir şehirde çalışıyorsanız erken dahi kalksanız aniden ortaya çıkan bir kaza ya da benzeri olumsuzluklar sizin işe geç kalmanıza neden oluyor bu da personelin işe olan motivasyonunu daha işe başlamadan düşürüyor. Fakat öyle işler var ki eğlenmek bir yana iş stresini yaşamıyorsunuz şehrin o karmaşasını size unutturuyor. Sizi daha dengeli, daha dingin ve pozitif hale getirebiliyor.

Peki, bahsettiğimiz bu keyifli meslekler hangileri olabilir isterseniz sıralayalım;

1 – Dövmeci

Size ait bir mekanda dünyanın en güzel tasarımlarını kendi hayal dünyanızla birleştirdiğinizde ortaya çıkardığınız çizim herhangi birinin kolunda, omuzunda, bileğinde…vb oluyor ve bu şekilde görücüye çıkıyor. Kısacası yarattığınız şekil dünyanın her yerinde dolaşıyor. Bu mesleği yapabilmeniz için resim ve tasarım eğitimi almanız yeterli fakat yetenekli olmanızda önemli.

2 – DJ

Küçük bir radyo stüdyosunda çaldığınız en güzel şarkılarla o anda dünyadaki bir çok insanın yüreğine dokunabiliyor ve çaldığınız şarkılarla sizde eğleniyor kimi zaman hüzünlenebiliyorsunuz. Bu mesleği yapabilmeniz için radyo-televizyon veya radyo-tv programcılığı…vb bölümleri okumanız önemli ancak unutmamak gerekir bu tarz meslekler yüksek özgüven isteyen mesleklerdir.

3 – Çiçekcilik

Size ait küçük bir mekanda rengarenk ve dünyanın en güzel kokuları içinde çalıştığınızı hayal edin. Özel günlerde en güzel arajman sunumlar sizin hayal dünyanızdan çıkıyor. Bu mesleği en iyi şekilde yapabilmeniz için elbetteki botanik bilginizin çok iyi olması gerekir. Bununla ilgili kurslar zaman zaman verilmekte dilerseniz kurs eğitimide alabilirsiniz. Çiçekcilik için zamanınızdan fedakarlık etmeniz gerektiğinide hatırlatmakta fayda var. Yani tatil günlerini unutun çünkü sizin çiçeklerinizle nice küsler barışıyor ya da nice aşklar yüceliyor ve yüzlerce evin en özel dekorasyonu hale geliyor.

4 – Yaşam Koçluğu

Hızla gelişen teknoloji, nüfus yoğunluğu ve hayatın giderek otomat hale gelmesi bizleri çoğu kez robotik bir hale sokabiliyor. Kimi zaman sevdiklerimize, kendimize, arkadaşlarımıza dahi zaman ayırmada güçlük çekebiliyoruz. Yaşam içinde sıkıştığımız, kendimizi huzursuz ve mutsuz hissettiğimiz, kararsız kaldığımız ve yaşadığımız stressli anlar olabiliyor. Kimimiz psikoloğa veya kişisel gelişim uzmanına giderken kimimiz terapiye giderek üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Yaşam koçluğu asistanlık gibi düşünülsede arada ince bir fark var. Hayatın her alanında ve her anında bir yaşam koçuna mutlaka ihtiyacınız olacaktır. Çok sıkıntılı anlarımızda en yakın arkadaşımıza ulaşmaya çalışırız ve dert ortağımız oluverir o an… Yaşam koçları ise danışanın kişiliğini, zihin yapısını analiz eder. Nelerden hoşlanır nelerden hoşlanmaz? Neler onu mutlu eder neler etmez? Bunu analiz eder ve bu yönde pozitif yönelimlerde bulunur yani kişinin düşünce ve kişilik haritasını çıkarır. Yaşam koçluğunu meslek edinmeniz için sosyoloji ve felsefe, davranış bilimleri gibi bölümleri okumanız yeterli olacaktır. Unutmayın, hayatta artılarınız eksilerinizden fazlaysa stressiz ve mutlu bir hayat yaşamış olursunuz. Bunun içinde hayat içindeki önemli tercihlerinizde mutlaka kalbinizle mantığınız arasında bir köprü oluşturmanız ve o köprüden kazasız belasız geçmeniz önemlidir.

5 – Yoga Eğitmenliği

Son yıllarda artan nüfus, gelişen teknoloji, hızla geçen hareketli zamanlarla birlikte hem ruhsal hemde bedensel olarak çok büyük bir stress ve negatif etkiler arasında gidip geliyoruz. Özellikle büyük şehirlerde bedensel ve ruhsal yorgunluğu daha çok hissedebiliyoruz. Bu nedenle insanların gerek dinlenmek gerekse terapi amaçlı sıkça gittikleri yoga salonlarına rağbet oldukça yüksek… Yoga kökeni olarak uzak doğu, zen felsefesine dayandığı için de teknik felsefeyi içeren bir meslektir o yüzden “herkes yoga öğretmenliği yapabilir” gibi bir kaide söz konusu değlidir. Spor ve meditasyonu sentezleyen bir meslek olduğu için profesyonel eğitim almak gerekmektedir.

6 – Takı Tasarım

Geçtiğimiz yıllara oranla hızla gelişen sektörler arasında yerini alan bujitericilikle birlikte takı tasarımcılığıda gelişen ve yayılan meslekler arasında geliyor. Özellikle çizim konusunda yeteneğiniz varsa hayal dünyanızdaki bir çok imgeyi tasarlayabilir ve satışa sunarak çok büyük paralar kazanabilirsiniz. İnternet teknolojisiyle birlikte küçülen dünyada bir çok şeyden esinlenerek hayal dünyanızı geliştirip bunları takılarınıza yansıtabilirsiniz. Minimalist bir dükkanda ve de internet üzerinden e-ticaret yaparak severek yarattığınız modellerinizi dünyanın birçok yerine sunmanız mümkün.

7- Moda Editörlüğü

Digital medyanın gelişimiyle birlikte editörlüğünde türleride çoğalmış oldu. Yayınevi editörlüğü, digital medya editörlüğü derken son birkaç yıldır hızla gelişen ve tercih edilen mesleklerden biri de moda editörlüğü… Moda editörü ne yapar? Moda editörleri hem iç mekanlarda hem de dış mekanlarda çalışırlar. Yarattıkları trendlerle ilgili gerek basılı mecralarda gerekse digital platformlarda bu konuyla ilgili yazılar yazarlar. Styling yapar, içerikleri toplar, araştırır, analizler yapar daha sonra oluşturduğu trende göre seçilen mekana gider ve iç ya da dış foto çekimlerinin ardından görüntüleri gerekli olan platformlara aktarılmasını sağlar. Kısacası moda çekimi öncesi gerekli olan tüm konsepti hazırlar.

8 – Imaj Maker

Özellikle popüler kültürün içinde yer alan ve çalışan kişilerin tercih ettiği ve sıkça danıştığı mesleklerden biridir. Özellikle sanat sektöründe yer alan kişilerin saçından tutunda kıyafetine kadar kendi ruh ve bedensel yapısına uygun olan imajı yaratır ve kişide uygular. Bunun için önce kişiyi karakteristik özelliklerini analiz eder ardından kişinin ruh dünyasına göre onun taşıyabileceği, özdeş olabileceği bir kıyafet tarzı oluşturur. Örneğin kişi rahatına düşkün son derece bağımsız ve özgür bir ruhsa ona uygulayacağı giyim tarzı genelde spor olacaktır aynı şekilde saç şeklinide bu özelliğine göre uyarlayacaktır.

Konuya Benzer İş İlanları

İstanbul iş ilanları
Çiçekçi iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar