Ana SayfaMakalelerHayalleriniz Gerçek Olsun

Hayalleriniz Gerçek Olsun

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, işsizlik 2012’de de Türkiye’de çözülmesi beklenen acil problemlerin başında geliyor. Durum dünyada da pek farklı değil. İşsiz kesimi bir yana bırakalım, işinden memnun olmayan çalışanların sayısı da bir hayli fazla. Yaptığı işten memnun olmayanların birçoğu, işsiz kalmak yerine çalışmayı tercih ediyor. Ancak bu durum hem çalışana zarar veriyor, hem işverene. Çalışan, işini sevmediği için, özel hayatında da mutsuz oluyor. Kaldı ki, günün önemli bir kısmı, iş yerinde geçiriliyor. İşinden memnun olmayan bir çalışan, çalıştığı süre boyunca mutsuz oluyor. Elbette bu durum, çalışanın özel yaşamında pek çok sorununu beraberinde getiriyor. İşverenler de bu durumdan nasibini alıyor. Mutsuz çalışan, gereken performansı gösteremiyor ve işinde başarı sağlayamıyor. Bu hem kişileri hem şirketleri başarısızlığa sürüklüyor.

Peki, mutsuz çalışan sorunu nasıl çözülebilir?

Herkesin hayalinde yapmak istediği bir iş vardır. Bu kimileri için büyük yetenek gerektiren, kimileri için çok fazla bilgi ve tecrübe isteyen bir iş olabilir. Peki, geç kalmış olsanız dahi hayallerinize ulaşmak için bir yol yok mu?
Kariyer planı ya da iş değişikliği için elbette sorumluluklarınızı göz ardı etmemeniz gerek. Hayalinizdeki işi bulana kadar işsiz kalmak yerine, önünüze çıkan farklı iş fırsatları için değerlendirme yapabilirsiniz. Ancak farklı bir işte çalışıyor olsanız bile hayallerinizdeki iş arayışına devam edin.

İşbul.net olarak, bizim size tavsiyemiz, ne pahasına olursa olsun hayallerinizdeki işi yapmanızdır. İşsizleri yalnızca iş sahibi yapmak yerine, hayalleri gerçekleştirmeyi hedefleyen isbul.net bu konuda atacağınız her adımda size destek verecektir. Hayallerinizdeki iş için, isbul.net olarak size birkaç tavsiye;

1.Hayallerinizin Peşinden Gidin

Hayalinizdeki iş, size çok uzak gelebilir ya da maddi olarak yaşam standartlarınızı tam olarak karşılamayacak olabilir. Ancak hayalinizdeki iş için, hiçbir fedakârlıktan kaçınmamanız gerek. Sevmediğiniz işi yapmak yerine, sevdiğiniz işi yapmanın sizi çok daha fazla tatmin edeceğini ve mutlu bir çalışan olacağınızı unutmayın. İşinizi severek yaptığınız sürece, başarılı olmanız kaçınılmaz olacaktır.

2.Bütün Fırsatları Değerlendirin

İstediğiniz işi bulmak için bütün yolları deneyin. İşverenler ile görüşün, iş ilanları için başvuru yapın, boş vakitlerinizde istediğiniz iş hakkında araştırmalar yapın. Hayalinizdeki işte çalışan elemanlarla görüşün ve fikir alışverişinde bulunun. Kısacası, hayalinizdeki işi yapmak için bütün kapıları çalın. Unutmayın ki, işverenler için istekle çalışan eleman, çok değerlidir. Hiçbir işveren çabalarınız ve isteğiniz karşısında kayıtsız kalmayacaktır.

3.Kendinizi Hayalinizdeki İş İçin Hazırlayın

Yapmak istediğiniz İş için, uygun bir çalışan haline gelin. Hayalinizdeki iş için, nasıl bir eleman olmanız gerekiyorsa hayatınızı o şekilde yönlendirin. Çeşitli alışkanlıklarınızı, işinizle bağdaşır hale getirin ya da tamamen değiştirin.

Sevmediğiniz işi yapmak, sevmediğiniz biriyle evlenmek gibidir. Hayatınız boyunca mutsuz olmaktansa, sevdiğiniz işi yaparak hayallerinize ulaşmak için hemen harekete geçin. Bu yolda yalnız olmadığınızı hiçbir zaman unutmayın. İşbul.net, hayallerinin peşinden gidenlere yol göstermek için kuruldu. Hayalleriniz için atacağınız bütün adımlarda, sizinleyiz..

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar