Meslek, bireyin bir eğitim sonucunda edindiği, geçimini sağlayabilecek nitelikte olan ve kendisine atfedilen unvana denir. Bu mesleklerin bazıları beceri, bilgi, sabır gerektirirken bazıları da fiziksel güç, ikna, cesaret gibi yeterlilikler gerektirebiliyor. Bazılarının gelirisi düşükken bazılarının oldukça yüksek olan mesleklerin kimisinin istihdamı düşük kimisinin ise yüksek olabiliyor. Bu çeşitliliğin sonu olmasa da bazı mesleklerin, diğerlerine göre hem istihdamı hem şansı hem de gelirisi oldukça fazla olabiliyor. Tercih uzmanlarının ve insan kaynaklarının önerileri doğrultusunda, gözünüz kapalı seçebileceğiniz işte o mesleklerden bazıları:
Bilgisayar/ Yazılım Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi, Biyomedikal Mühendisliği, Psikoloji, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Şehir ve Bölge Planlama.
Saydığımız mesleklerden birindeyseniz eğer, ülkemiz şartlarında şanslısınız demektir. Fakat sadece bu bölümlerden birini bitirmekle kolay iş bulabilseniz bile, yükselmek için kendinizi sürekli geliştirmeli ve güncellemelisiniz. Rakipleriniz arasından ancak bu şekilde sıyrılabilir, zaten bir adım önde başladığınız kariyerinizde hızla yükselebilirsiniz. Peki neler yapabilirsiniz? Öncelikle size iyi bir referans olacak birini bulmalısınız. Bu sırada da yabancı dil işini halletmiş olmalısınız. En az orta düzeyde olmak şartıyla, okuma, yazma, konuşma düzeylerinde konuşabiliyor olmak kariyer basamaklarını tırmanırken size tutunacak güçlü bir dal olacaktır. Mutlaka alanınızla ilgili sertifika programlarına katılım sağlamalı, aldığınız belgeleri özgeçmişinize eklemelisiniz. Tercihen alanınızda yüksek lisans programlarına başvurabilir, bilgi birikiminizde ve maaşınızda artış sağlayabilirsiniz. Tüm bu saydığımız öneriler her meslek grubu için geçerli olsa da, saydığımız meslekler dışında kalanlar için yine de yetersiz olabilmektedir. Bu nedenle yukarıdaki meslek gruplarından herhangi birine mensupsanız, önerilerimiz doğrultusunda işinizi asla kaybetmez, çok erken yaşta ve uzun seneler boyunca kariyerinizi her zaman en zirvede yaşayabilirsiniz.