Ana SayfaMakalelerHafızayı Arttırmak İçin 7 Yöntem

Hafızayı Arttırmak İçin 7 Yöntem

Hayatı aynı frekansta yaşıyorsanız, yaşamınızı farklılaştırmanız, var olan alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekiyor. Bu size hem zihinsel zindelik hem de rahatlamayla birlikte mutluluk getirecek. İşte bu yolda size gerekenler;

  1. Vücudunuzu yeni, farklı davranışlara alıştırın. Örnek olarak saç tararken, yemek yerken, diş fırçalarken, kapı açarken sürekli kullandığınız elinizi değil diğer elinizi kullanın.
  2. Gözlerinizi kapatın ve odada yolunuzu duygularınızla bulmaya çalışın. Bilinçli olarak sesleri dinlemeye ve kokuları almaya çalışın. Bazen yerden bir şey almanız gerektiğinde, ayaklarınızı kullanın mesela kapıyı ayağınızla kapatmak gibi… Kitap okumayı seviyorsanız bir sayfayı baş aşağı okuyun.
  3. Elbise dolabınızı açın ve kıyafetlerinize bakın. Daha sonra kapağı kapatın. Dolabınızın içinde bulunan kıyafetlerinizi renkleri ile beraber düzenine göre sıralamaya çalışın. Aynı şekilde buzdolabını açıp içindekileri yine aynı yöntemle sayabilirsiniz.
  4. Empati yapmayı gün içerisinde etkin olarak gerçekleştirin. Örnek olarak çalışma hayatınızda her gün kendinizi başka bir insanın yerine koyarak olaylara onun gözünden bakmaya çalışın. Bu zihninizi ve yaratıcılığınızı yükseltecektir.
  5. Her zaman mutsuzsanız, mutluluğunuzu ve sevinçlerinizi başkalarının yaşamları ile ölçüyorsanız öncelikle ulaşmayı istediğiniz bir hedef belirleyin ve o hedefe ulaşınca hissedeceklerinizi şimdiden düşünün.
  6. Bir ajandanız olsun, gün sonlarında o gün neler yaptığınızı düzenli olarak ajandanıza yazın. Günlük ve haftalık değerlendirmelerle günlerinizi nasıl geçirdiğinizi, neye ne kadar zaman ayırdığınızı böylelikle görebilirsiniz. Buna bağlı olarak da verimliliğinizi analiz ederek, daha dolu bir yaşam için planlar ve fikirler üretebilirsiniz.
  7. Her gün bir önceki günden farklı aktiviteler yapın. Evde oturmayın, hayata karışarak ve gezerek enerjinizi ve mutluluğunu yükseltin.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar