Ana SayfaMakalelerGençler İşsiz Kalmaktansa Sigortasız Çalışmaya Razı…

Gençler İşsiz Kalmaktansa Sigortasız Çalışmaya Razı…

Turgut Özal Üniversitesi öğretim üyeleri Yard. Doç. Dr. Mehmet Bulut ve Yard. Doç. Dr. Ahmet Özkardaş, 12 şehirdeki devlet ve vakıf üniversitelerinden 1000 öğrenciyle, “Türkiye’de Üniversite Öğrencilerinin Sosyal Güvenlik Algı Düzeyleri” araştırmasını gerçekleştirdi.

Yüz yüze yapılan araştırmanın sonuçları, üniversite gençliğinin sosyal güvenlik olgusu ve sosyal haklarından haberdar olmadığını ortaya koydu. Hatta araştırmaya göre pek çok ilginç tespite de rastlandı. Öyle ki gençler işsiz kalmaktansa sigortasız çalışmaya razı…

Örneğin üniversite öğrencilerinin yüzde 19’u sigortasız çalışabileceğini, yüzde 37’si sigortalı olarak gösterilmek için rüşvet verebileceğini, yüzde 52’si ise bundan rahatsız olmayacağını dile getirdi.

Üniversite gençliğinin yüzde 20’si sosyal güvenlik sisteminin iyi işlediğini düşünürken, yüzde 80’i sistemin kötü işlediğini belirtti. Yüzde 29’u sağlık sisteminden memnunken, yüzde 71’i memnun olmadığını ifade etti. Emekli aylıklarının yeterli olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 8.6 olurken, toplanan primlerin doğru harcandığına inanan gençlerin oranı ise yüzde 10 olarak tespit edildi.

Öğrenciler genel olarak sistemin kötü işlemesinden, detaylı bilgiler verilmediğinden ve çalışanın haklarının korunmadığını zaten ailelerindeki çalışanlara bakarak da idrak edebildiklerini belirtti.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar