Kaza, yaralanma gibi farklı nedenlerden kaynaklanan hareket sistemi bozukluğu ya da diğer sebepler nedeni ile ağrı ve fonksiyon bozuklukları yaşayan hastaların tedavisini üstlenen kişilerin yaptığı meslek fizyoterapistliktir. Vücudun belirli bölgelerinde oluşan kireçlenmeleri hareket kayıplarını giderici tedaviler uygulamaktadır. Fizyoterapistler tedavi süreçlerinde farklı alet ve gereçler kullanmaktadır.
Ultrason , traksiyon aleti, stimulizasyon aleti, kum torbası, lumbal traksiyon aleti gibi pek çok alet ile tedaviyi gerçekleştirmektedir. Fizyoterapistlerin çalışma yerleri rehabilitasyon merkezleri ve hastanelerdir. Genellikle ayakta tedavi yöntemleri uygulamakla birlikte ayakta tedavi uygulaması yapılamayan hastalar için yatakta tedavi uygulamaktadırlar. Fizyoterapistler tedavi süreçlerinde diğer doktorlar ile sürekli irtibat halinde olurlar.Fizyoterapist olmak isteyen bir kişi öncelikle sabırlı,sevecen ve dikkatli olmalıdır.
Bu mesleğe sahip olmak için üniversitelerin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümlerinden mezun olmak yeterlidir. Fizyoterapistler için iş olanağı oldukça fazladır ve işsizlikten etkilenme durumları çok düşüktür. Fizyoterapistler özel ve devlet hastaneleri, sağlık bakanlığı, rehabilitasyon merkezlerin, kulüpler, klinikler gibi birçok yerde iş imkanı bulabilmektedir. Meslek içerisinde yükselmek kişiye bağlı bir durumdur.Meslek sahipleri isterlerse akademik kariyer yapabilirler. Ya da bulunduğu kurum içerisinde uzmanlık kazanarak yöneticilik pozisyonunda çalışabilirler.