Ana SayfaMakalelerFindeks Notu Nedir?

Findeks Notu Nedir?

Kredi ödeme ve kullanım alışkanlıklarınızın olduğu şablonda bulunan puanlarınızın gösterilme durumudur. Kredi kartı kullanan kişilerin, bireysel kredi çeken kişilerin ve kredili mevduat hesabına sahip her kişinin findeks notu bulunur. Bu findeks notu nasıl yükselir risk raporu nedir soruları ise yukarıda saymış olduğumuz kişileri ilgilendirir. Bunlar hakkında bilgi sahibi olmak için ise danışmanlık hizmeti almanız sizler için son derece iyi olacaktır.

Findeks Nedir?

Sizlere kısaca findeks nedir sorusunun cevabını vermek gerekirse; Türkiye’de en önde gelen dokuz banka bulunmaktadır. Bu bankaların ortak işbirliği ile kurulmuş olan kredi kayıt bürosuna findeks diyebiliriz. Findeksin bazı özellikleri bulunmaktadır.

Bunları kısaca şu şekilde söyleyebiliriz;

  • Şeffaftır
  • Güvenlidir

Uzmandır şeklinde özellikleri bulunan findeks kişilere ve reel sektörlere yönelik olarak tasarlanmış olan finansal hizmet platformu olarak piyasada yerini almıştır.

Findeks Notu Nasıl Yüklenir Risk Raporu Nedir?

Yukarıda belirtmiş olduğumuz gibi kredi kartı kullanan kişilerin ve diğer başka hesapları olanların findeks notları bulunuyor. Bu notları yükseltmek ise sizin almış olduğunuz krediye ne kadar sadık kalmanıza bağlıdır.

Ödeme günlerini geciktirmediğiniz takdirde ve ödeme planına uyduğunuz sürece notunuz yükselir. Bu sizin bir daha kredi alma durumunuza avantaj sağlar. Kredi kayıt bürosu ise sizlere bu notunuza göre risk raporu çıkartır.

Bu raporda bulunan detaylar şu şekilde görünür;

  • Tüm kredi kartlarınız
  • Kredi kartlarınız limitleri
  • Kredi limitleriniz
  • Kaç TL borcunuzun bulunduğu
  • Takipte dosyanızın olup olmadığı.

Kredi notunuz sizin için önemlidir. Bunun nedeni ise, cep telefonu alırken, senetle bir ürün ve ya hizmet alırken artık sizin kredi notunuza bakarlar. Aynı şekilde ev veya araba alırken kredi notunuzun iyi olması sizlere bir şey satmak isteyenler için önemli husus teşkil ediyor. Sahip olduğunuz kredi notunuz artık sadece banka ile ilişkili olmuyor.

Yukarıda örnek olarak saymış olduğumuz durumlarda da önem teşkil ediyor. Bu yüzden kredi notunuz önemli oluyor. Bazı bankalar ise size kredi vermeden önce kredi notunuza bakıyorlar.

Findeks raporunuzu kendiniz almak isterseniz aşağıdaki bağlantıdan 20₺ +KDV olarak satın alabilirsiniz.

https://www.findeks.com/urunler/findeks-kredi-notu/

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar