Ana SayfaMakalelerFarklı İş Bulma Yolları

Farklı İş Bulma Yolları

İş bulmanın Sıra Dışı Yolları Türkiye’de hâlihazırda 3 milyona yakın işsiz var. Bunlardan bir kısmı, uzun süreli işsizler. Yani altı aydan uzun süredir iş aradığı halde, hala bulamamış olanlar. Geriye kalan bölümü; işinden yeni ayrılanlar ve yeni mezun olanlar oluşturuyor. Kısacası, şu an iş arıyorsanız, 3 milyon kadar rakibiniz var demektir. Bu şartlarda iş bulmanız oldukça zor görünebilir. Ancak mücadeleye hazır olmalısınız. Size uygun iş ilanları aramak ve iş başvurusu yapmak, iyi hazırlanmış bir CV ve etkileyici bir mülakat elbette ki iş bulma şansınızı arttıracaktır. Fakat bunun dışındaki yolları da denemenizde fayda var. İşte size isbul.net ten birkaç tavsiye

1.İşverenle Doğrudan Temas İş başvurusu yaptığınız eleman ilanını takip edin. İşveren size geri dönüş yapmadığı takdirde, işverene ulaşarak bunun nedenlerini öğrenmeye çalışın. Bu, kendinizi işverene anlatmak için de bir fırsat olacaktır. Görüşme sırasında işverene, iş ilanı için en uygun adayın siz olduğunu anlatmanız gerekecek. Bilgi ve tecrübelerinizi işverene doğrudan doğruya yansıtmanız, çok daha etkileyici olacak ve işe alınma şansınızı arttıracaktır.

2.Çalışanlarla Temas İş başvurusu yaptığınız şirketin, çalışanları ile iletişime geçmeye çalışın. Bu sizin hem iş hakkında daha fazla bilgi edinmenizi sağlayacak, hem de sizi şirkete bir adım daha yaklaştıracaktır. İş başvurusu yaptığınız şirketin, çalışanları ile temasa geçmek için, şirketin sosyal ağ bağlantılarını da kullanmanız, sizin yararınıza olacaktır. Diğer çalışanlardan, şirket hakkında bilgi alabilir ve işe alınmak için uygulayacağınız stratejiyi belirleyebilirsiniz. Ayrıca iletişime geçtiğiniz çalışan, işverene ya da insan kaynaklarısorumlusuna sizin hakkınızda bilgi verip, işe alınmanızı kolaylaştırabilir.

3.Proje Oluşturmak İş hakkında yeterli bilgiye sahip olduktan sonra, küçük çaplı bir proje hazırlayarak, bunu işverene sunabilirsiniz. Bu, işverenin size daha olumlu yaklaşmasını sağlayacaktır. Gelişmeye her zaman açık olan şirketler, kendilerini geliştiren çalışanları her zaman yanlarında tutmak isterler. Tavsiyelerinizi işverene gözlemci bakış açısıyla sunmanız, sizin için artı bir puan olacaktır. Proje dışında, işverene, çalışacağınız pozisyonda yapabileceklerinizden bahsetmek, işe alınmanızı kolaylaştıracaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar