Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the really-simple-ssl domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/blog.isbul.net/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Eleman Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler - İşbul Blog
Ana SayfaMakalelerEleman Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eleman Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şirketlerin başarısını en fazla etkileyen faktör kuşkusuz personel başarısıdır. Bir şirketin potansiyel eleman gücü, o şirketin büyüme oranını belirleyen en önemli etkenlerden biridir. Bu nedenle eleman alımı yaparken, şirketler elemanın şirkete katabileceklerini göz önünde bulundururlar. Her şirket, eleman alımı yaparken belirli kıstaslar belirler. Bunlar yaş, tecrübe, eğitim seviyesi gibi özellikler olabilir. Ancak bunların dışında, standart kıstaslar da vardır. Eleman alımı yapılırken, bütün işverenler elemanın kişisel özelliklerine dikkat eder. Eleman alımları genellikle iki aşamada gerçekleşir. İlk aşama CV (özgeçmiş) değerlendirmesidir. Özgeçmiş (CV) aşaması olumlu geçen, yani ön başvuru sonucu olumlu olan elemanlar mülakat için çağırılır. İkinci aşama olan mülakat eleman adayının işe alınıp alınmayacağını belirler.

Mülakat için çağırılan eleman adayının görüşme sırasındaki tutumları işe alınıp alınmayacağını büyük ölçüde belirler. Eleman adaylarının mülakat sırasında dikkat etmesi gereken noktalar vardır.

1. Mülakata Geç Kalmayın
Mülakat için görüşmeye gidecek olan adayın, mülakata geç kalması kritik bir hatadır. Mülakat saatine yetişemeyen aday, işveren açısından disiplinsiz ve ilgisiz olarak değerlendirilebilir. İş görüşmesine yeterince önem vermediği düşünülürse, adayın işe alınma ihtimali de düşecektir. Bu nedenle,
iş ilanı için yaptığı ön başvuru olumlu geçtikten sonra, aday belirtilen mülakat saatine uyamayacaksa, bunu önceden belirtmelidir. Aksi halde mülakat saatine yetişemeyen adayın, işe alındığı takdirde de disiplinsiz davranacağı düşünülebilir. Bu nedenle eleman adayları mülakata, zamanında gitmeye önem göstermelidir.

2. Samimi ama Saygılı Olun
Adayın mülakat sırasında sergilediği tavırlar son derece önemlidir. Mülakat sırasında sakız çiğneyen ya da görüşmeciye karşı aşırı samimiyet tutumu gösteren eleman adayları ciddiyetsiz ve profesyonellikten uzaktır. Bu nedenle işveren tarafından tercih edilme ihtimali son derece düşüktür. Mülakat sırasında hareketlerinize dikkat etmeniz elbette ki gereklidir. Ancak bunun yanı sıra samimi bir aday işverenin güvenini kazanabilir.

3. Kendinizi İyi İfade Edin
Mülakatta işverenin düşüncelerini şekillendirmek tamamen sizin elinizdedir. Bu nedenle mülakat sırasında iş hakkında konuşmanız, kendinizi iyi anlatmanız, yapabileceklerini görüşmeciye etkili bir şekilde anlatmanız gereklidir. CV (özgeçmiş) iniz ne kadar olumlu olursa olsun, başarılı bir mülakat geçirmeden işe alınma ihtimaliniz çok düşüktür. Kendinizi ve yapabileceklerinizi görüşmeciye çok iyi bir şekilde anlatmanız, mülakat sonucunuzun olumlu olmasını sağlayacaktır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar