Ana SayfaHaberlerEkonominin Dalgaları Daha Ne Kadar Sürecek?

Ekonominin Dalgaları Daha Ne Kadar Sürecek?

Tüm dünyada son 10 yılda ciddi anlamda ekonomik bir çöküntü olduğunu görebilmekteyiz. Bu devasa devletlerin adını söylememe gerek yok sanırım. Bu ekonomik çöküntünün nedenleri arasında pek çok faktör sayılabilir. Tabi bu aşamada bizleri en çok ilgilendiren, dünya ekonomisinin kuvvetli dalgalarının ülkemizi hangi yönde ne kadar etkilediğidir. Bunun yanında ülkemizin iç ekonomisini de katarsak bu dalgaların ne zaman geçeceğini kestirmek doğrusu güç.

Ülkemizde iş ve istihdam adına çalışmaların durduğu söylenemez. Son 1 yılı baz alacak olursak, Türkiye’nin genel seçimlere doğru ilerleyip yol alması, pek çok sektörün yatırımcısını yatırım yapması konusunda mesafeli tutmaya zorladı. Ümidini seçim sonrasına bırakan ekonomi ve iş dünyası, seçim sonrasında çıkan tablo sonucunda yine tedirginliğini devam ettirmektedir. Öte yandın yanı başımızda bitmeyen savaş ve belirsizlikler ekonomimizin kan kaybetmesine doğrudan neden olmaktadır. Bu durumda iş arayan adayların bu geçici durumu atlatmaları için sabırlı olmaları gerekmektedir.

Bu durum hali hazırda çalışanlar içinde geçerlidir. Bu ekonomik dalganın yerle bir ettiği ülkelere bakarak ne kadar şanslı olduğumuzu söylemekte yarar var. Yine yanı başımızda Yunanistan son 4 yıldır ekonomik krizle boğuşuyor. Ekonomi denizinin dalgası içinde adeta son çırpınışlarını veren Yunanistan’ı başka bir kader bekliyor.

Türkiye’de ise ekonomiye yön verecek olan etken kuşkusuz seçim sonrasından süre gelen koalisyon çalışmalarına hız verilmesi. Yatırımcının önünü görmesi ve sağlam adımlarla yürümesi yanında iş ve istihdam getirecektir. Önümüzdeki günlerde hükumetin kurulması ve barışçıl, ortak paydada buluşan bir koalisyonun oluşması durumunda ekonomik dalganın rüzgarla kesileceği garantidir.

Bu yıl en çok zarar eden sektörler arasında Turizm ve otelcilik yer aldı. Bunun ülkemize yansımaları da oldu ve olmaya devam ediyor. Zarar eden bir diğer sektör ise Turizm ve otelciliğe paralele olarak seyahat acenteleri oldu.

Ekonominin kuvvetli dalgaları hem işveren hem de iş arayan üzerinde etki göstermektedir. Türkiye bulunduğu konum ve yapısı ile güçlü bir ülkedir. Kısa bir süre sonra bu dalgalardan sıyrılıp refaha çıkacağını hepimiz biliyoruz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar