Ana SayfaMakalelerEinstein’Den Başarı Taktikleri

Einstein’Den Başarı Taktikleri

Dünya üzerinde yaşamın en büyük dâhilerden biri olan Albert Einstein yaşadığı sürece inanılmaz başarılar kazanmış, insanlığa yararlı olacak sayısız fikirler ve çalışmalar sunmuştur.

Einstein başarılı olmak için gerekenleri şu şekilde sıralamıştır;

1. Merakınızın bırakmayın ve onun yolundan gidin. “Tutkulu biri olmak yetenekli biri olmaktan daha önemlidir.”

İdeallerinin için ne derece zaman harcıyor ve çaba gösteriyorsunuz? İstediklerinize ulaşmak için tutkulu olmanız başarmanızı beraberinde getirecektir.

2. Azimli olmak hiçbir şeye değişilmez. “Zeki ya da yaratıcılıktan ziyade karşılaştığım problemler beni yıldıramadığı için başarılı oluyorum”

Sorunlar karşısında hemen pes mi ediyorsunuz? Dik durmak ve sorunlar karşısında eğilmemek hem tecrübe kazandıracak hem de başarı sağlayacaktır.

3. Bugüne ve ana odaklanın ”Hoş bir bayanı öperken aynı anda düzgün araba kullanan birisi o öpücüğe yeteri kadar önem vermiyor demektir.”

Aynı anda %100 verimle iki iş birden yapamazsınız. Yapacağınız ana iş ve görev ne ise ona tam performans ve güç ile odaklanmak doğrudur.

4. Hayal gücü, güçlülüğü getirir “Hayal gücü her şeydir.”

Hayal etmek ve bu hayalleri gerçekleştirmenin peşinde koşmak doğru olandır. Hayal etmek, harekete geçmeyi ve idealler kazanmayı getirir.

5. Hata yapın, hata yapmaktan çekinmeyin. “Hayatta hiç hata yapmamış bir insan hiçbir şey denememiş demektir.”

Hatalar herkes için var. Hata yapmaktan korkarak yaşamak ve pasif kalmak hayatta başıboş, amaçsız gezen bir nokta olmanıza neden olacaktır. Deneyin, olmaz ise tekrar deneyin. Hatalarınızı da tecrübe hanelerinize ekleyin.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar