Ana SayfaMakalelerDoğru Hedeflerin Belirlenmesi

Doğru Hedeflerin Belirlenmesi

Doğru Hedefleri Belirlemek Başarıyı Getirir

Her birey kendi hayatının getirisi gereği birtakım hayallere ve hedeflere sahip oluyor. Hayatının her alanında birçok hayal unsuru insanoğlunun yanında olsa da, iş dünyasına atılmış ya da atılmayı hedefleyen insanlar için de hayal unsuru meydana geliyor. İş dünyasının olmazsa olmaz itici gücü olan hedefler ise bireylere hem katkıda bulunuyor, hem de itici bir güç olarak yönlendirmeye sebep olabiliyor.

Aslında her hedef bir seçim niteliğinde olduğu için, hedefleri kurgulanmış birey, bazı seçimlerde yapmış oluyor. Bu ise seçimde bulunmuş insanın hayatını doğrudan etkileyerek değişimi ya da devamlılığı getiriyor.

İş hayatı gereği ilk iş deneyimini yaşayacak ya da iş bulma hedefiyle yola koyulacak olan her bireyin önceliği, hedeflerini belirlemek olmalıdır. Burada gündeme gelen konu ise, doğru hedefi nasıl belirlerim? ya da hedefimin doğru olduğundan nasıl emin olabilirim? olacaktır.

Daha önce hiç çalışmamış ve iş hayatına ilk kez atılacak olan ya da öğrencilik hayatını yeni sonlandırmış yeni mezunlar, iş ilanlarını taramak, iş aramak gibi seçimlerden önce kendisine bir hedef koymalıdır. Koyulan hedefe hemen ulaşmak mümkün olmayacaktır ve bunun mutlaka bilinmesi, hayal kırıklığı yaşanmasına engel olur. Hedefler büyük olmalı, hedefe giden yollar ise belirlenmiş olmalıdır.

Örneğin işletme mezunu bir öğrenci kendisini ileride çok sevdiği bir şirketin üst düzey yönetici olarak görmek istemektedir. Bu hedefe ulaşmak iş hayatına atıldığı ilk anlarda mümkün değildir ancak ilerleyen dönemlerde kendisine gerekli yetkinlikleri katması ve kendisini geliştirmesi halinde adım adım bu hedefine ulaşabilir. Buradan yola çıkılarak istediği şirkette daha alt pozisyonlarda çalışmaya başlamak için çaba harcayabilir. Kendisini geliştirebilir ya da üst kademede yer almak, hedeflediği pozisyonda bulunmak için bir çalışan da olması gereken yetkinlikleri, deneyim süresini vs. öğrenerek kendisine katkıda bulunup o pozisyona tamamen uygun hale gelebilir. İnsan bir şeyi gerçekten isterse mutlaka yapar. Dolayısıyla gerçekten yapmak isteyeceğiniz hedefleri belirlemek ve o hedefe ulaşmak için azimle çalışmak sizi başarıya ulaştıracaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar