Ana SayfaMakalelerDoğru Adayı Bulmak İçin 6 İpucu

Doğru Adayı Bulmak İçin 6 İpucu

Genelde iş arayan adayların nasıl bir yol izlemesi gerektiği konusunda sayısız içerikler okumaktayız. İş görüşmelerine nasıl gidilir? Mülakat için ön hazırlıklar ve buna benzer pek çok şey. Ancak bugün tamamen ters bir perspektiften bakmaya çalışacağız. Kurumsal firmalar ya da insan kaynakları departmanları gerçekten doğru adayı bulabiliyorlar mı? Ya da doğru adayı bulmak için neler yapıyorlar? Bir firma sahibi görüşmeye çağırdığı adayda nelere dikkat etmeli? Bu yazı dizisi bu kez işverenlerle ilgili işte doğru adayı bulmak için 6 ipucu.

Eleman Aramak Doğru İş İlanı Vermekten Geçer

Firmaların ilk durağı kuşkusuz eleman ararken işin tanımını ve niteliklerinin yanında adaya yol gösterecek şekilde doğru iş ilanı vermesinden geçmektedir. Çoğu iş ilanları insan kaynakları departmanının dışında verildiği için ilanların iş tanımı ve aranan nitelikleri neredeyse hiçbir bilgi vermemektedir.

Başka Firmaların Yayınladığı İş ilanlarını inceleyin

İş ilanlarını ve metinlerinin nasıl yayınlandığını inceleyebilirsiniz. Hatta isbul.net bu konuda firmalara ilan yayınlama konusunda ilan yayınlama ekranında örnek ilan metni hizmeti vermektedir. Bir ilanının nasıl yayınlanması gerektiğine bu örneklere bakarak sizlerde içeriklerinizi oluşturabilirsiniz.

Doğru adayı bulmak için 6 ipucu

İlana Gelen Başvuruları Titizlikle İnceleyin

İlanlarınıza gelen başvuruları titizlikle inceleyiniz. Firmaların düştüğü hatalardan biri de özgeçmişlerde yazılan son iş ve meslek bilgisi. Bazen en son çalıştığı sektör ve pozisyona bakılarak aslında çok deneyimli ve işine yarar personel gözden kaçmaktadır. Bu yüzden ilana gelen başvuruları titizlikle incelemeniz gerekmektedir.

İşe Davet Ettiğiniz Adayları Yakından Tanıyın

İşe davet ettiğiniz adayları yakından tanımaya gayret edin. Adaylara ne kadar samimi ve ilgili olunursa o kadar olumlu sonuçlar elde edersiniz.

Gelen Adayın Referanslarını Göz Ardı Etmeyin!

Gelen adayların referansları sizin için önemlidir. Bu yüzden referanslar işe alacağınız adayalar için önem teşkil etmektedir.

En İyilerini İşe Aldım, İşlerine Karışmadım-Sakıp Sabancı

Sakıp Sabancı bu sözü ile belki de önemli bir mesaj vermişti. En iyilerini işe almak. İşlerine karışmamak. Bu çok önemli bir nokta. İşe alacağınız adaya şu işleri yapmalısın, ben böyle istiyorum demektense, siz şirketimize neler katabilirsiniz? İşleyişiniz nasıl olacak? Size ve ekibinize güveniyorum demeniz dah doğru bir yaklaşım olacaktır.

Konuya benzer iş ilanları

Atölye elemanı iş ilanları
İzmir iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar