Ana SayfaMakalelerCV’nizde Görüşmeye Çağırmanızı Sağlayacak Detaylar

CV’nizde Görüşmeye Çağırmanızı Sağlayacak Detaylar

CV’nizde görüşmeye çağırmanızı sağlayacak bazı önemli püf noktalar bulunmaktadır. Bu önemli noktalara kısaca değinecek olursak, CV’niz bir nevi aynadan baktığınızda gördüğünüz resim gibidir. Bunun için ne kadar şık giyinirseniz aynada bir o kadar güzel görünürsünüz. Abartılı bir makyaj nasıl gereksiz görülüyorsa özgeçmişiniz için abartılı ifadeler de gereksiz görünümünde olmaktadır. Çoğu zaman ucu sonu belli olmayan iş deneyimleri, bitmek tükenmek bilmeyen sertifika ve kurslar, özgeçmişinizi uzun uzadıya sürükleyebilir.

Bu yüzden açık ifadeler kısa ve öz cümleler, sadece profesyonel iş hayatınızda ihtiyaç duyulabilen detayları yazmanız önerilmektedir. Geçmiş yıllarda aldığınız bir kurs sertifikası artık günümüz şartlarında geçerliliğini yitirmiş olabilir. Sürekli gelişen ve değişen dünyanın trendlerini takip ederek ileri görüşünüzü sergileyebilir ve bu durumu kendi CV’nize de yansıtabilirsiniz.

Tek Özgeçmiş Oluşturmayın!

İş arayan adayların çoğu değil ikinci bir özgeçmiş, daha birinci özgeçmişi tamamen oluşturmaktan aciz olabilmektedirler. Oysa her meslek için farklı kategorilerde iş ilanları yayınlanmaktadır. Öğretmen ataması bekleyen bir aday özel kuruluşlarda öğretmenlik yapmak için kendisi için farklı bir özgeçmiş oluşturabilir.

Bu durumda Öğretmenlik alanında iş bulamayan adaylar, belki de üniversite yıllarında çeşitli meslekler edinmiş olabilir. Örneğin bir çağrı merkezi deneyimi olabilir. Bu yüzden 2. Özgeçmişiniz önem taşır. Ya da yabancı dillerde özgeçmiş oluşturabilirsiniz. Yabancı dilde farklı iş pozisyonları için farklı deneyimlere sahip özgeçmiş oluşturabilirsiniz.

Yeni Özgeçmişler Oluşturun!

Yeni özgeçmişler oluşturarak nokta atışı yapın. Tek özgeçmiş ile deneyimlerinize göre işe davet edileme gibi bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz. Yeni özgeçmişler ile daha isabetli iş ilanlarına başvuru yaparak iş aramalarınızı sonlandırabilirsiniz. Altın kural her zaman özgeçmiş tarihinizi güncel tutun. İş ilanlarından haberdar olmak için alertler oluşturun. Arama kriterlerinizi farklı pozisyon isimleri ile kaydedin. İş ararken vakit kaybetmeyin. Bu adımları sıralayarak özgeçmişinizi zinde tutarak işveren firmaların tüm dikkatlerini üzerinize çekebilirsiniz. O halde hemen Türkiye’nin en güncel iş ilanları sitesi isbul.net üzerinden özgeçmiş oluşturarak ya da aramalarınızı daha kolay hale getirebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar