Ana SayfaMakalelerÇalışma Hayatında Başarılı Olmanın 10 Kuralı

Çalışma Hayatında Başarılı Olmanın 10 Kuralı

İsviçre’de yer alan Fischli/Weiss sanatçı grubu, Zürih tren garına yakın mesafede yer alan bir binanın üzerine iş hayatında başarılı olmanın 10 temel kuralını yazmışlar.

Bu kurallar şu şekilde sıralanmış;

  1. Her defasında bir iş yap
  2. Sorunu ve problemi anla
  3. Aktif dinlemeyi öğren ve her alanda uygula
  4. Soru sormaktan kaçınma
  5. Tutarlılık ilk prensibin olsun
  6. Değişimi ve yeniliği kabullen
  7. Hataları kabul et
  8. Basit ve yalın anlat
  9. Sakin ve rahat ol
  10. Mutlu ol ve gülümse

Bu maddeleri sıra ile incelersek;

  • Her defasında iş yap; Zamanı doğru değerlendirmek ve iş yapmak önemlidir. İş yapmak ve çalışmak başarılı olmanın ilk kuralıdır.
  • Sorunu ve problemi anla; Ortada yanlış bir durum söz konusu ise ters giden bir şeyler vardır. Sorunun tespit edilmesi, problemlerin belirlenmesi zararların en az indirilmesinde ve olası zaman kayıplarının yaşanmamasında çok önemlidir.
  • Aktif dinlemeyi öğren ve her alanda uygula; Diyaloglarda ve insan iletişiminde, karşınızdaki kişiyi etkin dinlemek çok önemlidir. Etkin dinlemek; Dikkat ve odaklanma becerisi ile gerçekleşir.
  • Soru sormaktan kaçınma; Yeni bir iş hayatında, yeni bir düzende size öğretilenler dışında eksiklerinizi tamamlamanız ve kendinizi geliştirmeniz yalnızca soru sorarak gerçekleşir. Soru sormak bilgisizliği değil öğrenme isteğini vurgular.
  • Tutarlılık ilk prensibin olsun; Planlamalarda ve hedeflerde tutarlı olmak gerekir. Ulaşılması güç ve abartılı istekler hem iş gücü kaybına hem de motivasyon kaybına neden olur. Gerçekçi olmayan idealler için çabalamak hem fiziken hem de manevi olarak kişiyi yoracaktır.
  • Değişimi ve yeniliği kabullen; Değişim için istekli olmak, değişime ayak uydurabilmek iş hayatının en önemli kurallarındandır. Akıp giden zaman içinde geleneksel anlayışta kalmak ilerlemeyi durduracağı gibi kişiyi / firmayı tamamen iş yapamaz duruma getirebilir.
  • Hataları kabul et; Hatalar yapılması için vardır. Bir işte, bir görevde hata yapıldığında bunu üstlenmek ve nerede yanlış yapıldığını belirleyerek aynı hatanın tekrarlanmamasını sağlamak bir başarıdır. Hatalardan ders çıkarmak başarılı insanların uğraşlarından biridir.
  • Basit ve yalın anlat; Konuşma dili oldukça geniş kapsamlıdır. Öyle ki bir ifade ya da sunum on binlerce farklı şekilde insanlara anlatılabilir. Aynı şekilde konuşurken takınılan ifade ve kullanılan cümleler birçok formatta karşı tarafa iletilebilir. Çalışma hayatında sadelik, sonuç odaklı hareket etmek ve yalın olmak özellikle yönetim biriminin sizlerden ilk bekledikleri davranış biçimidir.
  • Sakin ve rahat ol; Sakinlik iş hayatı dahil hayatın her alanında kişinin karar vermesinde etkin olan bir ruh hali durumudur. Önemli kararlar verirken soğukkanlı olmak başarısızlık şansını azaltacaktır.
  • Mutlu ol ve gülümse; Hayatta herkesin bir amacı ve hedefi mevcut. Yoğun iş temposunda, özel yaşamda, sosyal hayatta pozitif olmak ve olumsuzluklar karşısında yıkılıp gitmemek, olumlu düşünmenin gücüne erişip insanlara pozitif elektrik vermek hayat ve kariyer yolunda sizi ileriye taşıyacaktır.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar