Çağrı merkezleri iş kollarının tehlikeli meslek kategorisine alınmasından dolayı sektörde ağırlaştığını belirtiyorlar. Sektörün tehlikeli meslek kategorisine alınması çağrı merkezleri için büyük bir külfet olarak ortaya çıkıyor.
Çağrı Merkezleri Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı, sektörün tehlikeli meslek kategorisine alınmasından şikayetçi ve bu tebliğin biran önce düzeltilmesi ve sektörün tekrar az tehlikeli kategoriye alınmasını istedi.
Tarakçı Çağrı merkezlerinin tehlikeli iş yeri kategorisi Çağrı Merkezlerine yıllık en az 45 BİN TL ile 65 BİN TL arası ek maliyet getirdiğini dikkat çeken Tarakçı şunları aktardı:
Sektörün SGK kayıtlarında sağlık istatistiklerinin ne kadar düşük olduğunun görülmekte olduğu ve buna rağmen sektörün neden tehlikeli sınıf kategorisine alındığını anlamadı belirtti.
Tebliğin yayınlandığı tarihten sonra tebliğde değişiklik yapmak üzere mart ayında toplanan komisyonun dernek olarak katıldıklarını dile getirdi.
Tarakçı sektörün bu sınıflandırmayla birlikte çağrı merkezlerinin işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı bulmak için kendilerini küçültme yoluna gidebilecek firmalar olduğunu da ekledi.
Bu düzenlemeyle birlikte derneğimize bağlı 43 ildeki çağrı merkezlerinin ek maliyet olarak karşısına çıkmaktadır. Çağrı merkezleri tehlikeli sınıf kategorisine alınmasın sektörün işçi bulması ve bu işçilerin genç yaşta tecrübe kazanarak kalifiye elaman olmalarının etkileyeceğini dile getirdi. Tarakçı konuşmasını şöyle noktaladı. Firmaların kullandığı bilgisayar telefon kulaklıklar çağrı merkezlerini ofis içi ve masa başı iş olarak gördüklerini ve bu nedenle tehlikeli meslekler kategorisinden az tehlikeli meslekler kategorisine getirilmesini istedi.
BTK Destek
BTK Başkanı Tayfun Acarer de Webit kongresinde sektörün tehlikeli meslek kategorisinden çıkarılması gerektiğini söylerken, Çağrı merkezlerinin tehlikeli meslekler kategorisine alınması sektörde işçi bulma sıkıntısını da beraberinde getireceğini belirtti.