Ana SayfaMakalelerBu İşleri Evden Çalışarak Yapabilirsiniz!

Bu İşleri Evden Çalışarak Yapabilirsiniz!

Yeni dünya düzeninde iş hayatında devrim niteliğinde değişikliğe gidildi. Bir zamanlar evden oturarak para kazanılır deseler çoğu insan gülüp geçerdi. Şimdi ise freelance iş ilanlarına yüz binlerce insan başvuru yapıyor.  İşe gitmeden evden çalışarak para kazanma düşüncesi birçok kişiye cazip gelirken zor yönleri ile baş etmek zannedildiği kadar kolay değil. Zor ve kolay yönleri ile hayatımıza giren freelance (serbest çalışma) ilerleyen zamanlarda çalışan kişi sayısı olarak ciddi bir rakama ulaşacak.

Yazı Yazarak Para Kazanmak: Makale Yazarlığı

Her geçen gün onlarca yeni site kuruluyor ve bu sitelere yeni içerikli yazıların yüklenmesi gerekiyor. Hal böyle olunca makale yazarlarına yönelik arayış artış gösteriyor. Seo çalışmasına uygun içerikler google aramalarında üst sıralarda çıkarken, makale yazarlığı yapan binlerce kişi evden çalışarak para kazanma imkânı buluyor. Bu çalışma sistemi ile para kazanmak istiyorsanız, isbul.net’te yer alan ilanlara başvurarak freelance para kazanabilirsiniz.

Evde Kozmetik Ürünleri Satarak Para Kazanma Yolu

Özellikle ev hanımları kişisel bakımlarını yaparken bir yandan da ekonomilerine katkı sağlıyor.  Sattıkları ürün üzerinden kar elde eden satış temsilcilerine firma tarafından hediyeler verilerek teşvik sağlanırken, bugün kozmetik ürünleri satarak para kazanan kadınların sayısı binleri aşmış durumda.

Serbest Çalışmanın Bir Diğer Yolu: Çeviri- Tercümanlık

Belirli bir kuruma bağlı olunmaksızın evden serbest bir şekilde çalışarak, zaman ayarlamasını kendiniz belirlediğiniz bir iş kolu da çeviri- tercümanlık. Türkiye’de henüz yabancı dil bilenlerin sayısı yeterli sayıya erişmediğinden, bir yabancı dile sahipseniz bunu paraya dönüştürmek artık çok kolay.

Frelancer’ların Gözdesi Bilgi Teknolojileri

Web tasarım, grafik ve istatistiklerin belirli bir kuruma ya da kişiye bağlı olunarak yapıldığı bilgi teknolojileri serbest çalışanların en çok tercih ettiği iş alanına giriyor. Web sitesi tasarımı ve içeriği ile ilgili çalışmaların yapıldığı bu alan, teknolojinin hızla geliştiği gerçeği göz önüne alındığında istihdamı en geniş işlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Freelance Çalışmanın Artı ve Eksileri

Evden işe gitmeden para kazanmak, bir kurum otoritesine bağlı olunmaksızın çalışma saatlerini kendinizin belirlediği bu iş herkesi cezp etmeyi başarıyor; ancak freelance çalışmak zannedildiği kadar kolay değil. Karşılıklı sözleşme ya da yazılı anlaşmanın olmadığı çalışma sisteminde parasal sorunlar da beraberinde geliyor. Bir kurumla anlaşmalı olarak çalışılmadığında süreklilik garantisi olmayan bu işte ilk başlarda yüksek kazançlar sağlayacağım düşüncesi hayal kırıklığı ile sonuçlanabilir. SGK işlemlerinin ve yemek masraflarının karşılanmaması büyük bir eksik olarak görülürken, evden para kazanmayı bütün bunlara tercih eden kişilerin freelance sektöründe sayılarının giderek arttığı bir gerçek.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar