Ana SayfaMakalelerBir Gayrimenkul Danışmanının Nitelikleri

Bir Gayrimenkul Danışmanının Nitelikleri

Gayrimenkul danışmanlığı; günümüzde küçük ölçekli firmalardan profesyonel ve büyük ölçekli firmalara geniş bir alanda her kesimden birçok kişinin çalıştığı bir iş koludur. Gayrimenkul danışmanlığı bu işi yapacak nitelikli kişiler ile yapılırsa kazancı da oldukça tatminkardır.

Gayrimenkul danışmanlarının ana sorumlulukları ve işleri arasında;

Var olan bir emlak değerinin doğru düzeyde çıkarılmasına yardımcı olunması, bu emlakın gerek dijital ortam üzerinden (firmanın kendi emlak sayfasında veya ziyaretçi sayısı yüksek olan emlak ilanı yayın sitelerinde) gerek ise gayirmenkul firması içinde gelen ziyaretçilere tanıtımının ve sunumunun yapılması. Bu tanıtım sonucunda gayrimenkulun satışının gerçekleştirilmesi, hem satıcının hem alıcının memnuniyetinin en üst seviyede sağlanması sayılabilir.

Bir gayrimenkul satış danışmanının temel nitelikleri; Güler yüzlü, Prezantabl ve pozitif düşünce yapısına sahip, insanlarla iletişimde ve insan ilişkilerinde başarılı, vurgulu tonlama ile birlikte akıcı güzel bir konuşmaya sahip, ikna kabiliyetinde sınır tanımayan yapıda, satış ve pazarlama konusunda farklı çözüm yolları üretecek, inatçı ve yılmayan bir iş anlayışına hakim.

Emlak sektöründe, özellikle mega şehirlerde sürekli yenilenen ve yapılanan yeni projelerle birlikte ciddi bir canlılık söz konusudur. Emlak piyasası ya da gayrimenkul piyasası bu canlılığı kontrol edecek nitelikli personeller aramaktadır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar