Ana SayfaMakalelerBaşvurularıma Neden Geri Dönüş Yapılmıyor?

Başvurularıma Neden Geri Dönüş Yapılmıyor?

İş hayatına dahil olmak, hepimizin hayalini kurduğu ve bu uğurda oldukça fazla yol katederek emek harcadığımız, en önemli hedeflerden biridir. Bu uğurda gerekli tüm eğitimleri alarak, kendimize tecrübe kazandırmak için her açıdan iyi olan bir firmanın kadrosuna dahil olmak için çalışıp dururuz. Fakat yaptığımız her iş başvurusu beklediğimiz gibi sonuçlanmaz, hatta belki bazı başvurularımıza geri dönüş bile olmaz. Peki nedir bunun sebebi? Tüm donanımlara sahip olduğumuzu düşündüğümüz bir anda, başvuru yaptığımız firmalar, iş görüşmesi için bile neden geri dönüş sağlamaz? “Başvurularıma Neden Dönüş Yapılmıyor?” başlıklı bu yazımızda, iş başvurularınıza neden geri dönüş yapılmadığını, başvuru yaparken nerelerde hata yapmakta olduğunuzu anlatmaya çalıştık. Gelin hep birlikte inceleyelim…

İş Başvurularıma Geri Dönüş Olmuyor

Çeşitli pozisyonlarda, çeşitli sektörlerde birçok iş ilanını yakından takip etmekte ve kendimize en uygun ilana başvuru yaparak, olumlu bir dönüş gerçekleşmesini beklemekteyiz. Bazı başvurulardan geri dönüş alabildiğimiz gibi bazı firmalar ise hiçbir şekilde iletişime geçmemektedir. Kabul edilmeyen başvurularımız arttıkça ümitsizliğe kapılıyor olabiliriz. Fakat geri dönüşü olmayan başvurularımızın altında yatan sebepleri de düşünmemiz gerekiyor… İş başvurusu yaparken doğru bir Cv hazırlamış olduğumuzdan öncelikle emin olmamız gerekmektedir. Firmaların aradıkları kriterlere uygunluğumuzu belirten, içerisinde çok fazla gereksiz bilgi barındırmayan, anlaşılır bir Cv ile başvuruda bulunmamız, bizi diğer adaylar arasında çok daha şanslı kılacaktır.

Bize cazip gelen iş ilanlarının içeriklerini dikkatlice okumalı ve arana her kritere uygun olup olmadığımızı iyi düşünmemiz gerekmektedir. Örneğin ilan içerisinde belirtilmiş olan eğitim bilgileri ile kendi almış olduğumuz eğitimin örtüşüp örtüşmemesine dikkat etmemiz gerekmektedir. Belirtilen eğitim alanına sırf benzer bir dalda eğitim aldığınız için başvuruda bulunuyorsanız, bu durum IK uzmanları tarafından olumlu olarak değerlendirilmeyecektir. Eğer belirtilen bilgilere uygun olan bir eğitiminiz, sertifikanız bulunuyor ise bunu mutlaka Cv içerisinde belirtmeniz gerekmektedir.

Yaş kriterleri işverenler açısından oldukça önemli kriterlerdir. Yapılan her işe her yaştan bireyin uyum sağlaması mümkün olmayabilir. Bu nedenle ilan içerisinde bahsedilen yaş aralığına uygun olup olmadığınızı düşünerek o ilana başvuruda bulunmalısınız. Aksi takdirde yine olumsuz değerlendirilmeniz için gerekli olan şartları yerine getirmiş olursunuz. IK uzmanları, adayları işe alım sürecinde, işlerine en çok hangi elemanın yarayacağını, hangi elemanla yollarına devam ederlerse daha çok verim kazanacaklarını ölçerek hareket etmektedirler. Bu nedenle aldığınız eğitimler, edindiğiniz tecrübeler, yaşınız ve bu gibi özellikleriniz, işe alım sürecinde diğer adaylar arasında seçilmenize ya da elenmenize etki eden özelliklerdir.

İkamet ettiğiniz bölge ve başvuru yaptığınız firmanın bulunduğu bölgenin birbirine olan uzaklığı dikkat edilen bir diğer kriterdir. Özellikle büyük şehirlerde ulaşımın zor olduğu saatler içerisinde işe gidip gelmenin ne kadar zor olduğunuz hepimiz biliyoruz. İşe alım uzmanları, adayları değerlendirirken bu kriterlere de özellikle dikkat edecektir. İşe geç gelen, yetişemeyen ya da bir süre sonra mesafeyi sorun ederek işten ayrılmak durumunda kalacak adaylarla çalışmak istemeyebilirler ve bu onların en doğal hakları… Bu nedenle iş başvurusu gerçekleştirirken iş alanının hangi lokasyonda olduğuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu hem sizin hem de firma için oldukça önemli olacaktır.

Aldığınız eğitimler, edindiğiniz tecrübeler, iş hayatına kendinizi hazır hissetmeniz elbette ki oldukça önemli… Fakat işverenlerin de işlerini yürütebilmek için gerekli koşulları oluşturmaları gerekmektedir. Bu nedenle yayınlanmış olan iş ilanlarını takip ederken gerçekten aranan kriterlere uygun olup olmadığınızı iyi düşünerek hareket etmelisiniz. Bu hem firmaların zaman kaybı yaşamamasına hem de sizlerin gün geçtikçe daha çok hayal kırıklıklarına maruz kalmamanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca hazırlamış olduğunuz Cv’lerin niteliğine çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Yanlış hazırlanmış bir özgeçmiş de sizi diğer adaylar arasında ikinci plana atmaya etki gösterecek kadar kuvvetlidir. CV’nizi doğru bilgilerle doldurmaya, başvurduğunuz ilanlara uygun olup olmadığınıza özen göstererek hareket ettiğiniz sürece iş hayatına bir adım daha yakın olacaksınız…

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar