Ana SayfaMakalelerBaşarının Ön Adımı: Motivasyon

Başarının Ön Adımı: Motivasyon

Motivasyon ve Başarı

 

 

İş hayatında başarılı olmanın en önemli şartlarından biri yüksek motivasyonla çalışmaktır. İsteklendirme ve güdülendirme olarak da kullanılan motivasyon sözcüğü, son yüzyılın en önemli başarı etkenlerinden biri haline gelmiştir. Bir işi iyi bir şekilde yapabilmek için motivasyon şarttır. İsteksizce yapılan işlerden sağlanan verimle, istekle yapılan işlerdeki verim arasında büyük bir fark vardır. Yüksek motivasyon bireylerin çalışma isteklerini arttığı gibi, yaratıcılık ve üretme gibi iş hayatındaki önemli süreçleri de canlandırır. Bu nedenle motivasyon, bir işte başarılı olmanın en önemli şartlarından biridir.

Başarılı Şirketler Çalışanlarının Motivasyonlarına Büyük Değer Veriyor

 

 

Motivasyon ya da istek olarak adlandırılabilecek durumlar, dışarıdan sağlanabildiği gibi, kişinin kendi kendini motive etmesi de mümkündür. Çok uluslu veya büyük ölçekli şirketlerde, insan kaynakları bölümü, ciddi bir şekilde personellerin motivasyonlarını arttırma çalışmaları yapmaktadır. Motivasyonu yüksek çalışanların daha başarılı ve verimli oldukları yapılan son araştırmalarda da kanıtlanmıştır. Şirketlerin yanı sıra, motivasyonun iş hayatına sağladığı başarının farkında olan çalışanlar, kendilerini sürekli motive etmeye çalışarak daha başarılı ve mutlu bir iş hayatına ulaşmayı hedeflemektedir.

Motivasyonu Yüksek Bireyler Daha Kolay İş Buluyor

 

 

Motivasyon iş hayatında olduğu kadar, iş arama sürecinde de son derece önemlidir. Pozitif ve dışa dönük insanların her zaman daha başarılı ve güvenilir bir izlenim verdikleri düşünülecek olursa, motivasyonu yüksek insanların iş görüşmelerinde daha şanslı olduklarını söylemek mümkündür. İş görüşmelerinin yanı sıra, iş arama sürecinde de, kendini sürekli motive ederek iş arayan bireyler, daha kolay iş bulmakta ve depresyondan daha az etkilenmektedir. Düşük motivasyon ise uzun vadede, bireylerin özgüvenlerini yitirmelerine neden olmanın yanı sıra, depresyon ya da bunalım gibi çağımızın en sık rastlanan hastalıklarına neden olabilmektedir.

Motivasyon ve Meditasyon

 

 

Motivasyonu ayakta tutmak ve gerek iş hayatında gerekse kişisel hayatta daha mutlu ve başarılı olmak için meditasyon yapanların sayısı da gittikçe artmaktadır. Zira insanlar 21. asırda motivasyon ve moralin hayatımızın her noktasını doğrudan etkilediğinin farkına varmışlardır. Meditasyon gibi çalışmaların yanı sıra, kişinin kendine duyduğu güveni çeşitli yollarla arttırmaya çalışması da ciddi bir motivasyon sağlar. Bunun yanı sıra sosyalleşme ve dışa dönük olmak da özgüveni arttıracağı gibi motivasyonu da olumlu yönde etkileyecektir. Yapılan araştırmalar, dışa dönük insanların, motivasyonlarının daha yüksek olduğunu ve işsizlikten, içe dönük insanlara oranla daha az etkilendiğini ortaya koymuştur. Bununla birlikte yüksek motivasyona sahip dışa dönük bireyler, içe dönük çalışanlardan daha başarılı olmaktadır.

Gerek iş bulma süreci gerekse çalışma hayatı boyunca motivasyonunuzu yüksek tutmanız hem iş hayatınızda hem de özel yaşantınızda daha başarılı ve mutlu olmanızı sağlayacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar