Ana SayfaMakalelerBaşarılı İle Başarısız Arasındaki 4 Fark

Başarılı İle Başarısız Arasındaki 4 Fark

Yaşadığımız çevreyi incelediğimizde, başarılı insanların yanında başarısız insanların da olduğunu görürüz. Kimi yakınımız kariyer yolunda almış yürümüş kimileri ise standart bir işte standart bir yaşam sürmektedir.

Başarılı insanları başarısız insanlardan ayıran önemli nitelikler ve hayata bakış açıları mevcuttur. Başarı sahibi olmuş bir kişi en başta kendine inandığı ve inancına dayanarak kurduğu hayaller neticesinde yükselmiştir.

Şimdi başarılı-başarısız arasındaki farkları kısaca görelim;

1. Keşke: Başarılı insanlar ile başarısız olanlar arasındaki önemli farklardan biri olumsuz bir olay ya da durum ile karşılaştıklarında takındıkları tavır, kurdukları kurgu ve sözleridir.

Başarısız insanların hayatlarında ağızlarından “keşke” kelimesi düşmez. Keşkeler içinde yaşayarak; “Keşke şunu yapmasaydım.”, “Keşke bu işte daha dikkatli olsaydım.”, “Keşke daha çok çalışsaydım.” ifadelerine benzer cümleler kurarlar. Bu cümleler yaşanmış ve olmuş olan durumu değiştirmediği gibi kişide suçluluk duygusu oluşmasına da neden olur.

2. Neden: Olumsuz bir durum ile karşılaşıldığında neden bu durum benim başıma geldi sorusunu soranlar başarısızlık konusunda doktora almış kişilerdir. Burada “neden” ile başlayan cümleler yaşanan olumsuz durumu çözmeye yönelik değil tamamı ile yaşanan durumdan ötürü duyulan şikayet ve rahatsızlığı ifade etmektedir.

3. Kurulan hayaller: Başarılı insanın kurmuş olduğu hayal dünyası ile başarısız insanın hayalleri arasındaki en belirgin fark başarısızın hayallerinin hep olumsuzluklar içermesidir. Hayallerinde işler hiç doğru gitmez, her şey birbirine karışır ve başarısız olur.

Başarılı insanlar ise hep kazanmayı, hep yükselmeyi düşünerek yaşarlar ve hayallerini gerçeğe dönüştürmek en büyük arzularıdır.

4. İç Motivasyon: Başarılı insanın özelliklerinden biri de iç motivasyonunu stabil tutmak ve bunun devamlılığını sağlayabilme başarısıdır. Başarısız insanlar ise motivasyonlu çalışamazlar ve belirli bir amaçları yoktur. Hedef belirleyemediklerinden yaptıkları işlerde de verimli çalışamazlar. Motivasyonu yüksek tutmak, başarının da yüksek olmasını sağlayacağından başarılı insanlar; Kendisi ve dış dünya ile motivasyonunu üst düzeyde tutmayı başarabilmiş kişiler arasından çıkar.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar