Ana SayfaMakalelerAnestezi Teknisyeni

Anestezi Teknisyeni

Sağlık meslek elemanı olarak görev yapan anestezi teknikeri bir ameliyat durumunda doktorun yapılmasını istediği tıbbi yöntemlerle anestezi işlemini gerçekleştiren kişidir.

Görevi; Anestezi yapılması gerektiğinde doktora yardımcı olur. Hastanın uyutulmasıyla ilgili işlemleri gerçekleştirir. Cerrahi durumlarda anestezi anlamında gerekli desteği sağlar. Hastanın sağlık durumunu inceler, narkoz miktarını vermek için hastanın özelliklerini belirler, hastanın uyutulmasından sonra doktora bilgi verir, ameliyat sırasında hastanın hayati işlevlerinin takibini yapar ve olumsuz bir durum oluşması halinde doktora yardım eder. Gerçekleştirilen ameliyat sonrasında hastanın uyanma aşamasını gözlemler ve uyanması halinde sağlık durumu hakkıda bilgi edinir.

Bu mesleği yapmak isteyenlerin sahip olması gereken özellikler; Anestezi teknikerinin fen alanına ilgi duyan ve bu konuyla ilgilenmekten hoşlanan, iletişimi güçlü ve insanları seven, bedenen dayanıklı olan, hızlı algılayabilen, olumsuz bir durum gelişmesi halinde soğukkanlılığını koruyarak müdahelede bulunabilen, sorumluluk sahibi, dikkatli bir yapıya sahip bireyler olması gerekmektedir.

Çalışma ortamı; Özel ya da devlet hastanelerinde çalışırlar. Ameliyathanelerde görev alırlar ve çalışma ortamları çok soğuk ancak bir o kadar da hijyeniktir. Çalışma saatleri bakımından düzensiz bir yapıya sahiptir. Dönem dönem nöbet tutması ve hafta sonları çalışması gerekebilir. Acil bir durum oluşması halinde her an işbaşı yapabilir.

Eğitim; Anestezi teknikeri olmak için sağlık hizmetleri meslek yüksek okullarında yer alan anestezi bölümü ya da anestezi teknikerliği bölümünde eğitim alınması gerekmektedir. Eğitim süresi iki yıldır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar