Ana SayfaMakalelerCV'nizin eksiksiz olduğuna emin misiniz?

CV’nizin eksiksiz olduğuna emin misiniz?

Günümüzde kendimize uygun, okuduğumuz üniversite bölümleriyle ilgili iş bulmak oldukça zor bir durum. Birçok kişi genç yaşta farklı sektörlere atılıp iş değişikliğine maruz kalabiliyor. Fakat unutmayın ki bu sadece size özel bir durum değil. İş arayanların uygun iş bulamama kaygısı kadar birçok iş verenin de personel bulamama kaygısı mevcuttur.
Burada en çok dikkat etmeniz gereken husus doğru ve eksiksiz CV hazırlamaktır. Sizinle ön tanışma niteliği taşımalı, iş verenin sizin hakkınızda doğru fikir sahibi olmasını sağlamalıdır. CV’de belirttiğiniz bilgiler her birime açık olmamalıdır. Özellikle belirli bir alana dahil olmanız o alan içinde değerlendirilmenize ve daha çok dikkat çekmenize olanak sağlayacaktır. İş başvurunuzu yaparken gereken ilanla ilgili anahtar kelimeleri kullanan doğru bir özgeçmiş yollamadıysanız dikkat çekmeniz çok güç.CV’nizin eksiksiz olduğuna emin misiniz? Bilhassa iş arayan olarak aday havuzunda dikkat çekebilmeniz için CV’nizi belirli periyotlar halinde devamlı güncellemeniz gerekiyor.

CV’nizde yer alan fotoğraf oldukça önemlidir. Kullanacağınız fotoğraf iş hayatındaki ciddiyetinizi yansıtmalıdır. Özellikle herhangi bir sosyal medya hesaplarınızda kullandığınız fotoğraflardan kaçınmanız gerekir.

Özellikle dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise imla ve noktalama kuralları. Türkçe’yi doğru kullanmak konuşma dilinde olduğu kadar yazı dilinde de zaruridir. CV için de önemi oldukça büyük olan doğru Türkçe kullanımı görülmeyen özgeçmişler ilk elenenler arasında olacaktır. Yetişkin ve kültürlü bir insandan beklenen doğru ve hatasız Türkçe kullanımı oldukça önemlidir.

CV’nizin eksiksiz olduğuna emin misiniz?

CV’nizde kazandığınız başarılar, nitelikleriniz ve üye olunan kuruluşlar kısmı oldukça etkilidir. Sizi diğer insanlardan ayıran en etkin kategorilerden biri geçmiş yıllarda kazanmış olduğunuz sertifikalar, başarı, ödüller ve üye olunan topluluklardır.

Özgeçmişiniz doğru şekilde hazırlanmamış olabilir. CV’nizde kişisel bilgilerinizin eksiksiz ve modern zamana uygun olması oldukça önemlidir. Bir blogunuz veya kişisel web sitenizin olması dikkat çekicidir. Böylelikle işvereninde sizin hakkınızda daha fazla bilgiye sahip olmasını ve başarılarınızı görmesini sağlayabilirsiniz.

Hakkınızda sosyal mecralarda yapılacak bir araştırmada başvuru için gönderdiğiniz özgeçmiş ile orada yer alan bilgiler uyuşmuyorsa şüphe uyandırabilirsiniz. İş ilanları devamlı olarak güncellendiğinden her sabah ilanlarını kontrol edin ve erken başvuru yapın.

Başvuru yaptığınız firmaya özgü kendinizi en güzel ve abartısız şekilde ifade ettiğiniz ön yazı oldukça önemlidir. CV’nizi gönderirken iş başvurusunda bulunduğunuz firmayı ve birimi dikkate aldığınızı gösteren ön yazı eklemeyi ihmal etmeyin.

İş arayanların uygun işi bulamamaktan şikayetçi olduğu kadar; iş verenlerin bu durumdaki genel şikayetleri başvuruda bulunanların en az yüzde 50’sinin aranılan özelliklere sahip olmaması. Pozisyon için aranılan özellikler sizde yoksa geri aranmayabilirsiniz. Firmalar bünyelerine almak için en kalifiye elemanları, ciddi bir ayıklama yaparak tercih ediyorlar. Bu nedenle CV’nizi son derece özenle oluşturup, gerekirse yaptığınız işlerle ilgili portfolyo hazırlayıp sunmalısınız.

Konuya benzer iş ilanları

Animatör iş ilanları
Bakıcı iş ilanları
İstanbul iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar