Ana SayfaMakalelerİş Hayatında Büyümenin En Keskin Yolu: Girişimci Olmaktır

İş Hayatında Büyümenin En Keskin Yolu: Girişimci Olmaktır

Girişimcilik, geçmişten günümüze anbean ilerleyerek gelmiş zamanın aktüel mesleklerinden biridir. Olabildiğince risk, cesaret isteyen, ileri görüş yönetim becerisi olan, motivasyonu oldukça güçlü, aksiyon peşinde koşmayı seven ve yenilikçi kişilerin yapabileceği bir meslek dalıdır. Etrafımızdaki girişimcilere baktığımızda genel nitelik olarak; kar amacı güden ve tüm kontolün kendisinde olmasından haz alan, hırslı ve meraklı kişiler günümüzde başarılı iş insanları arasında yer almaktadır.Çünkü artık günümüzde iş hayatında büyümenin en keskin yolu: girişimci olmaktır.

‘Girişimci olunur mu, yoksa doğulur mu?’ ikilemi arasında birçok insanın fikri vardır. Başarılı girişimciler genellikle inandıkları işin peşinden koştukları için zaman içinde özveriyle birlikte gelişmeyi yakalamış; maddi başarı ise devamında gelmiştir. Bir girişimci olarak ardımızda her zaman aileden, yakın çevreden birinin olması veya herhangi bir rol modelimizin olması ilham vericidir.

İş hayatında büyümenin en keskin yolu: girişimci olmaktır.

Genel olarak her girişimcinin sektörde büyüdükçe daha fazla yatırımcı potansiyeline ihtiyacı vardır; yani network. Network genişledikçe kişilerin ulaşabildiği tüketici potansiyeli de o doğrultu da artacaktır. Bununla birlikte ‘girişimci’ diye tabir edilen kişinin ağı büyüyecek ve sesini kurumsal olarak duyurabilecektir. Alt yapısal olarak meraklı, empati kurabilen, kontrol yeteneği müthiş, pes etmeyen, geniş çerçeveden bakan, kendine güvenen, doğru kişilerle çalışma potansiyeli olan ve yeteneği her yerde fark eden kişilerin tercih ettiği meslek çeşidi olan girişimcilikte kriz durumlarıyla baş etmeyi bilmek ve tahammül etmek son derece önemlidir. Olabildiğince riskli bir atılım sergilendiğinden motivasyonu oldukça güçlü kişilerin sabırla ve zamanla altından kalkabileceği unutulmamalıdır.

Girişimcilik konusunda ülkelerin ekonomilerini baz alacak olursak bir hayli avangart sağlayacaktır. Farklı sektörlerde her girişimci büyük bir ihracatçı potansiyeline sahiptir. Gelişmekte olan ülkeler arasında yer alan Türkiye’nin ithal mal almaktan kurtulup kendi ürününü, sanayisini yükseltmekte en büyük adımlardan biridir. Bu sayede birçok girişimci ile birlikte Türkiye gelişmekte olan ülkeler kategorisinden çıkıp gelişmiş ülkeler arasına girme payını yaratacaktır.

Yeni startup alanları ile birlikte farklı iş fikri, iyi gözlem, analiz ve özgür düşünce ile denenmemiş yeni iş fikirleri yaratabilirsiniz. İlk etapta hedef hızlı para kazanmak olursa bu sizi bir adım geriye atabilir; bu nedenle sevdiğiniz işi, motive olarak size uygun ekiple birlikte geliştirmek, işe angaje olmanızı sağlayacaktır. Etrafınızdaki başarılı girişimcilere baktığınızda da birçoğunda göreceğiniz kriterler neredeyse aynıdır. Unutmayın ki başarı; zeka, sabır, zaman ve bolca motive gerektiren bir eylemdir. W. J. Cameron’un da dediği gibi: ”Para asla bir fikri harekete geçirmez; parayı harekete geçiren fikirdir.”

Konuya benzer iş ilanları

Boya Personeli iş ilanları
Güvenlik elemanı iş ilanları
Ankara iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar