Ana SayfaMakalelerMülakata Mı Gidiyorsunuz? İşte Altın Gibi 8 Öneri!

Mülakata Mı Gidiyorsunuz? İşte Altın Gibi 8 Öneri!

İş aramalarının en sevinçli durumlarından biri de iş görüşmesine yani mülakatlara davet edilmektedir. Ancak mülakatlara gitmeden önce iş görüşmesi sırasında asla dile getirmeyeceğiniz10 altın gibi öneri bulunmaktadır. Bu 8 altın öneriyi dikkate alarak mülakatınızın olumlu geçmesini sağlayabilirsiniz. Mülakata mı gidiyorsunuz? İşte altın gibi 8 öneri!

Trafiğe Takıldım, Bu yüzden Geciktim!

Trafiğe takılmanız ve bu yüzden mülakata geç gitmeniz işe alımınızı olumsuz etkilemektedir. Bu yüzden görüşmeye girdiğiniz anda geç kalmış olsanız bile bu şekilde bir tabir kullanmayınız. Olabildiğince mülakat adresinize erken gidin.

Özgeçmişim Basılı Olarak Yanımda Yok ki!

Gittiğiniz iş görüşmelerinde sizden beklenmedik bir şekilde özgeçmişiniz basılı olarak istenebilir. Böyle bir durum nadiren de olsa başınıza gelebilir. Bu noktada özgeçmişim sizde zaten var gibi bir açıklamadan uzak durun.

Mülakata Tedarikli Gidin!

Mülakat esnasında size görüşme formu verilebilir. Bu durumda birtakım bilgileri girmeniz istenebilir. Bu yüzden, kalem vs. gibi malzemeleri yanınızda bulundurmanızda fayda vardır. İK uzmanından kalemini istemeniz hoş bir durum değildir.

Mülakata mı gidiyorsunuz? İşte altın gibi 8 öneri!

Bir Saniye Telefonumu Kapatmalıyım!

Bir saniye telefonumu kapatmalıyım gibi bir yanlışa düşmeyin. Mülakata gitmeden önce telefonunuzu sessize almanız mülakat açısından oldukça önemlidir. Bu yüzden telefonu iş görüşmeniz sırasında adeta unutun!

Mülakat Sırasında Net Olun!

Mülakat sırasında net olmaya özen gösterin. Her konuda bir fikriniz olmayabilir. Ancak sorulan sorulara karşın net olmanızda her zaman fayda vardır.

Samimiyet İle Lakaytlık Ayrı Kavramlardır!

Mülakatınız sıcak ve samimi ilerliyorsa, sakın kendinize yenilip samimiyetsiz bir tavrın içinde olmayın!. Bu nokta da oldukça önemlidir.

Yöneticim Aslında Çok Amatör ve Kötü Niyetli!

Yöneticim aslında çok amatör ya da yöneticim çok kötü bir insan gibi kötüleme gibi karalama durumlarına sakın düşmeyin

Kaç Gün İzinliyim! Yıllık İznim!

İş görüşmelerinde izin günleriniz en son konuşulacak şeylerdir. Mülakata başlarken bu denli bir görüşme içinde girmeyin. Yılık izin ve resmi tatiller elbette hakkınız. Ancak ilk değil en son konuşacağınız bir durum.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar