Ana SayfaMakalelerMülakata Gideceğiniz Gün Yapmanız Gerekenleri Biliyor muydunuz?

Mülakata Gideceğiniz Gün Yapmanız Gerekenleri Biliyor muydunuz?

İş başvurusu yapmak için site site dolaştınız. Kriterlerinize uygun olabileceğini düşündüğünüz iş ilanlarını tek tek listelediniz. Sonra başvuru yaptınız. Başvurularınızın görüntülenmesi için geçen sancılı süreci de atlattınız. Sonra telefon çaldı ve ilk mülakat için sizi davet ettiler. Üstelik mülakatınız yarın. Siz ise ya bir alışveriş merkezindesiniz, ya toplu taşımada ya da şu anda yolda yürüyorsunuz. Peki, mülakata gideceğiniz gün yapmanız gerekenleri biliyor muydunuz?

Mülakatınıza saatler kaldı. İlk yapmanız gereken şey aslında telefonun çalması ile başlamaktadır. Öncelikle sizi arayan firma yetkilisi ya da insan kaynakları yetkilisini iyice dinleyin. Bazı zamanlar telefon görüşmesinden sonra hangi firmanın aradığını unutan insanlar bile var. Bu yüzden görüşmeye çağırıldığınız firmanın hangisi olduğuna dikkat edin. Görüşme detayını iyice dinleyin. Hatta telefonunuza ya da mail adresinize açık adres yollamaları konusunda talepte bulunun. Bu noktada “size geri dönüş sağlayabileceğim telefon numarası var mı?” şeklinde sorular yöneltmenizde faydanıza olacaktır.

Bu ilk önemli kriteri atlattıktan sonra aşağıdaki uygulamaları adım adım takip ederek mülakatınızın olumlu olmasını sağlayabilirsiniz.

İşte olumlu mülakat için yapılması gerekenler

Bu önemli kriterlerin başında uyku düzeni gelmektedir. Sakın yarın erken kalkmalıyım gibi bir hataya düşerek erken uyumayın! Uykunuzu bölmeyin. Erken uyumanın size bedeninize hiçbir yararı yoktur. Bu yüzden normal saatinizde uyumanız daha dinç kalmanıza olanak sağlayacaktır.
Bir diğer etken; Mülakata sakın aç gitmeyin! Mide bulantısı, halsizlik, yorgunluk yüzünüzdeki enerjiyi hapsedebilir. Böylece yüzünüzün ışıltısı yerini agresif, dalgın bir surata çevirebilir. Kahvaltı yapamasanız bile mutlaka aperatif bir şeyler atıştırın.
Sigara kullanıyorsanız, ağız kokusunu ve üzerinize sinen konunun dağılması adına yanınızda sakız ve parfüm bulundurun.
Olabildiğinde doğal giyinin. Makyajınız abartılı olmamalı. Bu arada gideceğiniz firmanın uzaklık mesafesi hesaplanarak o günün hava durumu da göz önünde bulundurulmalıdır.
Gideceğiniz mekana erken varın. Aksi halde kan ter içinde bir mülakata gitmek istemezsiniz.
Strese sakın girmeyin. Sevdiğiniz bir film izleyerek dış etkenlerden kurtulun. Ya da gün boyu güzel müzikler dinleyebilirsiniz.
Pozitif olun ve her daim olumlu düşünün.

Bu noktalara dikkat ettiğiniz sürece mülakatınızın olumsuz geçmesinin önüne de kolayca geçebilirsiniz.

Konuya Benzer İş İlanları

Sekreter iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar