Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the really-simple-ssl domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/blog.isbul.net/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Vinç Operatörü - İşbul Blog
Ana SayfaMakalelerVinç Operatörü

Vinç Operatörü

İşleri gereği paletli, raylı ya da sabit vinçleri kullanarak , bir malzemenin farklı bir yere taşınması görevini yerine getiren kişilerin yapmış oldukları mesleğe Vinç operatörlüğü adı verilmektedir. Vinç Operatörleri kullandıkları vinç aracının genel olarak çalışma prensibi hakkında bilsi sahibi kişilerdir. Vinç ile ilgili olarak bakım, onarım ve işlemesi sorumluluğu vinç operatörlerinde bulunmaktadır.

Taşınacak olan yükün kaldırılması işlemini yerine getirmektedirler. Vinç operatörü olmak isteyen kişilerin uzuvlarının sağlam olması ve bunları eşgüdümlü olarak kullanabilmesi gerekmektedir. Vinç operatörleri vinç kullanırken ayaklarını ellerini ve gözlerini kullanmak suretiyle görevlerini icra etmektedirler. İşlerini yaparken dikkatli olmaları ve tedbirli davranmaları gerekmektedir. Taşınmasını sağladıkları yükler kimi zaman tehlikeli olmaktadır. Bu nedenle işlerini yürütürken çok dikkatli olmaları gereklidir. Vinç operatörlerinin çalışma ortamları araç içerisinde ve sabit olmaktadır. Çoğunlukla açık havada çalışmaktadırlar. İşleri gereği şef, usta başı, mühendis , tekniker ve diğer çalışanlar ile iletişim halinde olabilmektedirler. Vinç operatörlerinin istihdam olanakları oldukça fazladır.

Özellikle ülkemizde inşaat sektörünün gelişmesi ile birlikte vinç operatörü ihtiyacı da artmaktadır. Vinç operatörlüğü mesleğini yapmak isteyen bireylerin bu mesleği yapmak için gerekli olan araç ehliyetine sahip olmaları gerekmektedir. Vinç operatörleri mesleğe yeni başlamaları durumunda ortalama olarak 2 asgari ücret kadar maaş alabilmektedirler. Meslek içerisinde daha tecrübeli olan bireyler ise ortalama olarak 3 4 asgari ücret kadar maaş alabilmektedirler.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar