Ana SayfaMakalelerDijital Medya Uzmanı Çalışma Alanı ve Olanakları

Dijital Medya Uzmanı Çalışma Alanı ve Olanakları

Dijital Medya Uzmanı çalıma alanı ve olanakları dijital çağda yaşadığımız bu günlerde ön plana çıkan popüler mesleklerin arasındadır. Dijital teknoloji ile iletişim araçlarının baş döndürücü bir hızla geliştiği günümüzde; şirketlerin, iletişim, halkla ilişkiler ve reklamcılık faaliyetlerinde, rekabette bulunabilmeleri için, Sosyal Medya’yı etkili bir şekilde kullanmaları gerekmektedir. İşte tam da bu ihtiyaçlar doğrultusunda “Dijital Medya Uzmanı” pozisyonuna ciddi anlamda ihtiyaç duyulmaktadır. Dijital medya uzmanı olmak sadece sosyal ağlarda link paylaşmak anlamına gelmemektedir. Burada en önemli unsur aslında doğru ve hedef kitleyi bir araya getirmek, onları zinde tutmak haber ve kampanyalar doğrultusunda ziyaretçi çekebilmek marka bilinci oluşturmak ve buna benzer pek çok önemli konuları içermektedir. Dilerseniz gelin çağımızın bu önemli mesleğini ifşa eden kişilerin başlıca görevleri hakkında bilgi sahibi olalım.

Dijital Medya Uzmanının Başlıca Görevleri

Dijital Medya Uzmanının başlıca görevleri arasında bazı dijital jargonlar hakim ve etkin kullanabilmesi söz konusudur. Google Adwords, Google Analytics, SEO konularında online reklamlar, dijital pazarlama ve sosyal medya konusunda mutlaka deneyimli olması gerekmektedir. Dijital Medya uzmanı aynı zamanda Raporlama ve analiz edebilme yeteneğine de sahip olması gerekmektedir. Bu noktada Dijital Medya Uzmanı için vazgeçilmez bir unsurdur. Grafik tasarım konusunda ve İleri seviyede Photoshop kullanabilmelidir. Bunun yanında aratıcı fikirleri ve editoryal yetenekleriyle içerik geliştirebilecek, İnternet ve Reklam sektörü ile de ilişkili olması gerekmektedir. Adobe Photoshop, Adobe Illustrator ve Adobe Indesign, Adobe Dreamweaver, Fireworks ve Flash programlarını da kullanabilmelidir.

Dijital Medya Uzmanının Başlıca çalışma alanları arasında artık tüm sektörler yer almaktadır. İsbul.net sitesinde yayımlanan Dijital Medya Uzmanı iş ilanlarına başvuru yaparak bu alanda iş aramalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar