Ana SayfaMakalelerKarınca ile Kaplan

Karınca ile Kaplan

Karınca her gün sabah en erken saatte işe gelir ve hiç sızlanmadan çalışmaya başlardı. Çalışkanlıkta üstüne tanınmaz ve üstelik çalışırken işini keyiflenerek yapması ile herkesi kendine şaşırtırdı.

Patronu olan kaplan; karıncanın kimsenin kontrolünde olmadan bu kadar çok çalışmasını ilginç bulmuştu. Bunun üzerinde düşünürken bir gün aklına yararlı olacağını düşündüğü bir fikir geldi; “Karınca bunca işi başında biri olmadan yapabiliyorsa başına başarılı bir amir getirirsem çok daha fazla üretir ve bana kazandırır”.

Bu düşünce sonrasında; müthiş bir iş geçmişi olan ve amirlik alanında kariyer yapmış, raporlamalarıyla profesyonelliğini konuşturan hamamböceğini işe aldı.

Hamamböceği; Oldukça disiplinliydi. Raporlama yapması ve bol bol not tutması için ayrıca bir sekreter ihtiyacı da vardı. Bu yüzden örümceği işe aldırdı.

Kaplan; hamamböceğinin çalışmalarından çok memnundu. Her gün saat saat, dakika dakika verdiği raporlar sayesinde detaylı analiz yapabiliyordu. Bu raporlamaları daha da düzenli ve görselliği öner çıkaran bir çalışma ile istedi. Böylece toplantılarda yeni ortaklarına, yeni çalışacağı şirketlere bunlarla özetleme ve sunum yapabilecekti.

Hamam böceği; bu raporları meydana getirebilmek için yeni ve donanımlı bir bilgisayara ihtiyaç duydu. Mevcut bilgisayar sayısı artınca; bu bilgisayarları ve yazılımları denetleyecek bir IT uzmanı gerekli hale geldi. Bu iş için de sinek işe alındı.

Tüm bu aşamalarından ardından; karınca artık evrak ve formalite işlemlerinden dolayı yaptığı işten keyif alamamaya başladı. Öyle ki en verimli olacağı zamanları kendisine sorulan iş sorularını cevaplayarak geçirmek zorunda kalıyordu.

Önceleri üretkenlik bakımından nam yapmış olan karınca; sürekli yapılan toplantılardan ve evrak işlerinden sıkılmıştı.

Kaplan ise; karıncanın olduğu bölümün genişlemesinden oldukça mutluydu. Bölümün tüm kontrolünü ve işleyişini yönetmek için bir üst düzey yöneticiye ihtiyaç olacağını düşündü ve departmanın başına, yöneticiliği ile ünlü ağustosböceğini aldı.

Bir üst düzey yönetici olarak çalışma ortamına sonsuz önem veren ağustosböceğinin ilk icraati ofisini tadilat yaptırtıp, tüm ofis düzenini baştan aşağı yenilemek oldu. Bu işleri ve günlük rutin işleri sürekli organize etmesi için de kendine bir planlayıcı personel aldı.

Artık karıncanın bağlı olduğu departman kimsenin neşeli olmadığı, mutsuzluğun hüküm sürdüğü bir ortama dönüştü.

Ağustosböceği; patronu iş ortamında bazı değişiklikler yapılması gerektiği konusunda ikna etti. Kaplan da sorunun nedenlerini araştırması için ünlü danışman baykuşu işe aldı.

Başkuş günlerce süren değerlendirmelerden sonra oldukça detaylı yazdığı raporlama sonrası “departmanda aşırı çalışan olduğunu” kaplana iletti.

Kaplan, kendisine verilen rapora göz attıktan sonra; olumsuz tavırları ve mutsuz hali ile en çok dikkati çeken çalışan olan, karıncayı işten çıkardı.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar